L’Ajuntament de la Vall d’Uixó s’ha adherit per primera vegada a les Jornades Europees del Patrimoni

107

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó s’ha adherit per primera vegada a les Jornades Europees del Patrimoni amb la celebració de la I Marxa Solidària a les Fonts, un recorregut urbà didàctic i solidari per conèixer les fonts del nucli històric de la ciutat. La cita sortirà aquest diumenge, 6 de novembre, a les 10.00 hores i sortirà des del centre de dia d’Alzheimer.

El regidor d’Esports i segon tinent d’alcalde, Jordi Julià, ha explicat que aquest passeig seguirà “la línia del que antigament va ser la sèquia que creuava tot el poble des del Paratge de Sant Josep i que unia els dos nuclis històrics del municipi, coneguts com poble de baix i poble de dalt “. José Enrique Puchol serà el guia i explicarà “la història de cada font, les seves característiques o quin ús tenien”.

La marxa està organitzada per les festes de Santa Rosa de Lima, en col·laboració amb l’Ajuntament, i serà a benefici de l’Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer (AFA) i “d’acord hem volgut relacionar-la amb una activitat que serveixi per conèixer el nostre passat i recordar-ho “, ha destacat Julià, qui també ha destacat la implicació del grup de gimnàstica de manteniment.

El president local d’AFA, Felip Miralles, ha donat les gràcies “a la societat vallera per mostrar una vegada més la seva solidaritat” i ha animat “a tots els veïns i veïnes a participar en aquesta marxa, ser solidaris i conèixer el nostre patrimoni”. En aquest sentit, tant Julià com Miralles han remarcat que aquesta iniciativa demostra que “les festes són cada vegada més diverses i aposten per activitats socials d’aquest tipus”.

Per la seva banda, Balbina Valls, representant del grup de gimnàstica de manteniment, ha afirmat que “des del primer moment hem volgut aportar el nostre granet de sorra per donar suport a les persones que pateixen aquesta terrible malaltia i contribuir a millorar la seva qualitat de vida, fomentant la salut i la solidaritat “.