L’ajuntament de la Vall d’Uixó inverteix 60000 euros en la millora de la seguretat i l’acces de la llar sagrada familia

156

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó ha invertit 60.000 euros en les obres de millora de la seguretat de la Llar Sagrada Família, que està portant a terme una empresa local. L’actuació consisteix en la construcció d’espais de refugi a les tres sortides d’emergència que donen a les habitacions i l’adaptació dels recorreguts d’evacuació.

El regidor de Serveis Socials i primer tinent d’alcalde, Antoni Llorente, ha explicat que aquests treballs responen al fet que “aquesta infraestructura és utilitzada per a gent gran amb mobilitat reduïda i ara mateix no s’adequa a la normativa”. Així, ha assegurat que eren “necessàries” perquè “la seguretat és un dels pilars d’un recurs en el qual resideixen persones grans”.

Amb aquestes obres davant d’un hipotètic incendi o situació d’emergència hi ha més seguretat i més temps per evacuar la residència, ja que aquests espais refugi s’estan habilitant complint amb les dimensions que marca la llei tant amb el nombre d’usuaris actual com amb la previsió de els que pugui tenir en un futur.

Aquesta actuació es completarà amb l’adaptació de l’accessibilitat d’una d’aquestes sortides d’emergència i amb l’ampliació d’un dels vestidors. Llorente ha assenyalat que aquestes millores “s’emmarquen dins de tot el treball que hem realitzat en aquests 16 mesos a la Llar Sagrada Família, tot i les limitacions econòmiques amb les que ens hem trobat”.

Cal recordar que durant aquesta legislatura s’han adequat les parets de les habitacions, s’ha pintat l’interior de tot l’edifici, s’ha adquirit un desfibril·lador, s’ha millorat el servei de farmàcia i s’ha ampliat el personal amb dues persones i mitja a el col·lectiu d’auxiliars. En breu també es realitzaran millores en la il·luminació i l’equipament de les habitacions.

En aquest sentit, l’edil ha assegurat que l’actual equip de govern està “treballant des del primer dia amb la voluntat de millorar un recurs tan important per als nostres majors”. Així, durant l’actual gestió s’han invertit 120.000 euros en aquestes actuacions i “seguirem en aquesta línia”, ha finalitzat.