L’ajuntament de la Vall d’uixó inicia la programació de ‘Tardor i Gent Gran’

108
L’Ajuntament de la Vall d’Uixó ha iniciat aquest matí les activitats de la programació Tardor i Gent Gran 2016, que organitza la Regidoria de Serveis Socials en col·laboració amb les associacions de jubilats i pensionistes de la localitat.

L’obertura s’ha celebrat a l’IES Benigasló amb una jornada d’intercanvi i aprenentatge intergeneracional en la qual han participat els alumnes del centre i els majors de l’associació de jubilats i pensionistes La Vallense. Els grans han ensenyat als joves jocs tradicionals com la petanca, el canut o les birles.

El regidor de Serveis Socials i primer tinent d’alcalde, Antoni Llorente, ha destacat que les novetats d’aquest any són la xerrada ‘El malnoms, 1 patrimoni social de la Vall’ a càrrec de Josep Gargallo Gregori el 10 de novembre; la projecció de la pel·lícula ‘Déu meu però què t’hem fet’ el 17 de novembre; i una xerrada sobre prevenció i millora de la seguretat de la gent gran a càrrec de la Guàrdia Civil el 30 de novembre; i l’obra de teatre ‘Morir-se se’ns dóna bé’ a mitjans de desembre.

D’altra banda, es mantenen les activitats tradicionals, com els àpats socials, la marxa ciclista de Cosaor el 5 de novembre o l’exposició de fotografia antiga i manualitats que s’inaugurarà el 15 de novembre al centre social Mestre Rodrigo i posteriorment s’instal·larà a els centres socials dels barris.

Així mateix, l’exhibició de balls de Manila tindrà lloc el 20 de novembre, el màster de sevillanes el 21 de novembre i els campionats de jocs d’interior i exterior, els premis es lliuraran el 29 de novembre amb l’actuació de la Coral de Veus Greus la Vall i la Coral Barri Toledo.

Llorente ha agraït a les associacions de jubilats i pensionistes que componen la Comissió de Gent Gran “la seva participació i implicació en totes les activitats que es realitzen” i ha desitjat que “totes les activitats els agradin i hi participin perquè redunden en una millor qualitat de vida per als nostres majors “.

Partida de Raspall

Demà a les 11.00 hores l’IES Benigasló també acollirà una exhibició de raspall a càrrec d’un grup d’alumnes de 2n d’ESO, a la qual han convidat a la gent gran de la Vallense. La professora d’Educació Física Nicela Vidal ha explicat que l’objectiu és “potenciar i recuperar l’esport popular i tradicional” per al que també es té intenció d’organitzar partides d’aquesta modalitat a la plaça de l’Assumpció.

Joan Gómez, representant de La Vallense, ha assenyalat que aquest tipus de jornades intergeneracionals “són molt enriquidores i interessants” i ha destacat “l’interès que mostren els joves quan els ensenyem a què jugàvem de nens”.