L’Ajuntament de la Vall d’Uixó ha participat en un congrés a Segòvia sobre el Projecte Stars de camins escolars segurs

468

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó ha participat en un congrés a Segòvia sobre el Projecte Stars de camins escolars segurs, ja que des de les regidories d’Educació i de Policia s’està treballant en la implantació d’aquesta iniciativa el proper curs escolar.

L’objectiu és que els nens i joves que es desplacen diàriament als centres educatius “ho facin a peu o amb bicicleta amb seguretat i amb els regs mínims”. Un altre dels avantatges és que “es fomenta la mobilitat sostenible i alternativa al vehicle privat” ia més l’alumnat “guanya en autonomia personal i qualitat de vida”, tal com ha explicat la regidora d’Educació, Carme García.

Els camins escolars segurs s’emmarquen dins el projecte transversal de Ciutat Educadora i ja estan implantats amb èxit en grans ciutats com Barcelona, ​​Madrid, Sant Sebastià, Màlaga o Saragossa. I és que la intenció és que la Vall d’Uixó sigui “una ciutat més habitable i amigable amb tota la ciutadania, especialment amb els nens i nenes”.

Per a la implantació d’aquesta iniciativa que potencia “l’exercici físic, la socialització, la convivència i la participació” és necessària la implicació de tota la comunitat educativa, de manera que en el congrés han participat Santi Valls, professor i coordinador del Grup Innova, i Jorge Martí, policia local.

El projecte es basa en la creació d’itineraris segurs que facilitin a l’alumnat l’accés als col·legis i instituts en grup i de manera autònoma. Per això s’està realitzant un estudi que indiqui quines actuacions cal realitzar, com la senyalització d’aquestes rutes, la millora de l’accessibilitat o la instal·lació de tanques de seguretat en els entorns escolars, entre altres.