L’ajuntament de la Vall d’Uixó crea una nova linia d’ajuda per a llibres i material escolar

472

L’Ajuntament de Vall d’Uxó ha creat una nova línia d’ajuda per a llibres i material escolar dirigida als alumnes de primària, secundària i FP de la ciutat.

De fet, així ho ha donat a conèixer l’alcalde, Óscar Clavell, que ha assegurat que “amb aquestes beques podem alleujar la càrrega que suposa per a les famílies la compra del material escolar”.

“Per a aquestes beques hem destinat 10.000 € per a llibres i material escolar per als alumnes de primària i 14.000 € per a llibres i material escolar per a alumnes de secundària i formació professional”, ha explicat l’alcalde.

Així, l’Ajuntament de Vall d’Uxó destina per a primària, secundària i formació professional un total de 24.000 €, que es distribuiran en 50 € per alumne en el cas de les ajudes de primària; i 100 € per alumne en el cas de les ajudes per a secundària i formació professional.

Les bases amb els requisits per a aquestes ajudes es van aprovar el passat dilluns 2 de març a Junta de Govern i una vegada siguin publicades en el Butlletí Oficial de la Província, les famílies interessades podran presentar al registre de l’ajuntament la sol·licitud.

L’alcalde de Vall d’Uxó ha assegurat que el curs actual, el govern municipal destina 73.000 € en conceptes de beques i ajudes que es distribueixen en 23.000 € per a beques d’infantil; 20.000 € per a l’escola infantil del barri Carbonaire que “fa dos anys va estar a punt de tancar i aquest equip de govern al costat del AMPA i l’equip directiu vam aconseguir que continués oberta”; 6.000 € per a les ajudes d’excel·lència als millors expedients acadèmics; 10.000 € per a primària i 14.000 € per a secundària i formació professional.

“En total són 73.000 € els que aquest equip de govern vol lliurar als alumnes d’infantil, primària, secundària i formació professional perquè les famílies tinguin un alleujament en la compra de material”.

Aquests 73.000 € suposen un increment de de 30.000 € respecte les ajudes i beques del curs anterior. “Però si comparem amb l’aportació que feia el govern de PSPV i EUPV per a beques i ajuts, aquesta quantitat es multiplica per quatre”. Així, Clavell ha recordat que en l’època soci-comunista l’aportació era de 17.000 € i ara és de 73.000 €.

Finalment, l’alcalde Oscar Clavell ha afegit que “Això és recolzar l’educació pública i que els joves tinguin un ajut per formar-se”, ha assegurat Clavell, mentre “altres usen l’educació com a eina política”.