L’ajuntament de la Vall d’Uixó bonifarà aquest any més de 1’5 milions d’euros en el pagament de taxes e impostos

453
L’Ajuntament de Vall d’Uxó ha anunciat que bonificarà el 2015 més de 1,5 milions d ‘euros en el pagament de taxes e impostos com l’IBI d’urbana per a famílies nombroses, impost sobre vehicles, guals o l’IBI de rústica.

De hechp, Elena Vicente Ruiz (Portaveu municipal) ha assegurat que aquests beneficis fiscals suposen que els diners està en la butxaca dels ciutadans i suposa la millor manera d’incentivar el consum“.

Quant a l’IBI d’urbana, per segon any consecutiu, les famílies de la Vall d’Uixó podran sol·licitar la domiciliació fraccionada en cinc pagaments. En 2014 van ser 1.721 les famílies que van sol·licitar el pagament fraccionat que es pot sol·licitar fins al 31 de març. Es tracta d’una iniciativa per facilitar el pagament de l’impost que més grava les famílies“, ha explicat VicenteRuiz. Per això, des del govern municipal vam decidir facilitar el pagament passant de dues mensualitats a cinc“.

Aemás, Vicente Ruiz ha recordat que va ser l’exalcalde socialista Josep Tur qui, durant l’últim govern d’esquerres, va sol·licitar la revisió cadastral a l’alça i que ha condicionat la contribució en els últims anys. Des del PP hem fet esforços per reduir el tipus impositiu des del 0.85, quan va governar PSOE i IU, a 0.70 i l’objectiu és continuar reduint al 0,62 el 2017, per arribar a rebaixar un dels impostos que més costa“.

No obstant això, l’edil ha recordat que mentre nosaltres, des del PP hem anat reduint el tipus, des del PSOE volien deixar-lo al 0.80“. Pel que, “si el PSOE governa a Vall d’Uxó, el tipus seria del 0,80 en lloc del 0,70 actual“.

Així mateix, VicenteRuiz ha destacat l’esforç que ha realitzat el govern municipal per eliminar la taxa municipal del fem. Des 2014 les famílies i els comerços no estan pagant la taxa municipal del fem, un rebut que amb el govern de PSOE i IU en l’any 2005 era de 73,59 € per als domicilis i 147,38 € per als comerços.

Segons la portaveu municipal el pla d’ajust que s’auto va imposar el govern del PP, i al qual PSOE i IU van votar en contra, suposa que es pugui baixar el tipus, eliminar la taxa municipal del fem i que es pugui invertir amb recursos municipals .

D’altra banda, Elena VicenteRuiz ha assegurat que “em sembla preocupant que l’oposició no s’assabenti del que aprova en el ple municipal“. En aquest sentit, l’edil s’ha preguntat “d’on treu els números la regidora del PSOE, Francesca Bartomeu, que diu que paguem 45 milions d ‘€ en impostos quan el pressupost municipal ronda els 25 milions d’ €“.

VicenteRuiz ha apuntat que “a aquesta regidora li sembla tot fatal, fins a la dinamització del Paratge de Sant Josep de la qual, per cert, aquest cop encara no ha demanat explicacions de l’activitat de Sant Valentí“.

Finalment, l’edil popular Elena Vicente Ruiz ha preguntat a Francesca Bartolomé si tot aquest esforç que està fent de cara a les eleccions és perquè al PSOE li han promès que li reobriran el seu procés personal i li van a arreglar la seva plaça de funcionària.