L’Ajuntament de la Vall d’Uixó actuarà aquest estiu al talús adjacent al pati del CEIP Lleonard Mingarro

28

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó actuarà aquest estiu al talús adjacent al pati del CEIP Lleonard Mingarro, amb l’objectiu de garantir la seguretat de l’alumnat d’aquest centre educatiu situat al costat d’una zona de muntanya a la que després de les últimes pluges torrencials es van produir alguns arrossegaments de terra i pedres.

L’equip de govern ha explicat la situació als pares i mares dels 140 alumnes del col·legi en una reunió, en la qual es van mostrar els informes tècnics que assenyalen que el perill de despreniments no és imminent però sí que cal fer una intervenció per consolidar la zona i que no es produeixi cap contratemps.

Aquest talús es troba en situació d’abandó des de fa dècades i ara l’actual equip de govern actuarà un cop finalitzi el curs escolar en un mes. Aquesta actuació s’emmarca dins de la política de prioritzar la seguretat en els edificis públics, especialment quan afecten col·lectius tan sensibles com els escolars.

L’Ajuntament avançarà el pagament dels aproximadament 70.000 euros que costarà l’obra de consolidació del terreny i d’instal·lació d’un mallat de tensió i alta resistència per part d’una empresa especialitzada en aquest tipus d’intervencions.

Encara paral·lelament s’iniciarà un procés perquè la justícia determini qui ha de pagar-ho, si els propietaris dels terrenys, la Conselleria d’Educació o el Ministeri, ja que hi ha diversos informes tècnics diferents respecte a qui és el responsable.

No obstant això, mentre es resol el procés judicial que pot allargar-se diversos anys aquest mateix estiu es donarà una solució des de l’Ajuntament per garantir al 100% la seguretat del CEIP Lleonard Mingarro, després d’anys de reivindicacions de la comunitat escolar. A més provisionalment s’han situat unes tanques per evitar que els alumnes s’apropin a aquesta zona, ja que l’absoluta prioritat és garantir la seguretat.

Durant aquesta legislatura, l’actual equip de govern ja ha realitzat diverses actuacions en aquest centre educatiu, que es trobava en unes lamentables condicions de manteniment. Així, s’ha fet una intervenció completa de pintura, s’ha obert una sortida d’emergència al gimnàs i s’ha arreglat la cornisa de l’edifici després d’haver-se detectat problemes.