L’ajuntament de Castelló porta l’exposició “Mujeres en Afganistan”

133

L’exposició Dones a l’Afganistan arriba a Castelló de la mà de la Regidoria de Benestar Social, una mostra que s’inaugura demà dimarts 3 d’octubre al Menador Espai Cultural a les 18:00 hores en un acte públic que presidirà l’alcaldessa, Amparo Marco , i en el qual no faltaran els autors del projecte, Gervasio Sánchez i Mònica Bernabé, entre altres personalitats destacades.

L’Ajuntament de Castelló ha impulsat aquesta iniciativa dins del seu compromís amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), dels que lidera l’objectiu número 5 que té a veure amb aconseguir la igualtat de gènere i l’apoderament de totes les dones i nenes del món.

L’exposició del premiat fotoperiodista Gervasio Sánchez, amb textos de la corresponsal de guerra Mònica Bernabé, denúncia i condemna la violència sistemàtica que pateix la dona afganesa.

López ha assenyalat que la mostra “permetrà donar a conèixer la realitat dels països empobrits i els factors que agreugen la desigualtat i la inequitat de gènere, per contribuir a formar ciutadans i ciutadanes amb esperit crític, participatiu i solidari, a favor d’un desenvolupament humà sostenible, equitatiu i incloent “.

L’exposició romandrà oberta fins al 30 de novembre i ha estat impulsada per l’Associació pels Drets Humans a l’Afganistan (ASDHA). S’articula en sis eixos: matrimoni forçat i infantil, fugida i drogodependència, suïcidi, avanços legals i la realitat, dones contra corrent, i conseqüències de la impunitat i la guerra.