L’ajuntament de Castelló ja ha posat en marxa, el dispositiu especial de neteja de la platja del Serradal

365

Aquesta setmana santa, l’Ajuntament de Castelló, en col·laboració amb la UTE concessionària FCC-Fobesa ha posat en marxa, el dispositiu especial de neteja de la zona dunar de la platja del Serradal, per a la protecció de l’espai de nidificació del corriol camanegre, que es prolongarà fins a finals del mes de juliol, aproximadament.

Així mateix, tal com ha recolzat Gonzalo Romero (El regidor de Sostenibilitat de l’ajuntament de Castelló) “aquest dispositiu consisteix en la delimitació mitjançant diferents pals i cordes de les zones dunars i la col·locació de senyals informatius de la zona protegida on no està permès el pas de persones, per evitar molestar aquestes aus protegides “.

“La neteja d’aquesta platja des d’aquesta Setmana Santa i durant l’època de nidificació preveu una franja d’uns tres metres d’amplada entre la zona dunar i la resta de la platja, on es realitzen els treballs de recollida de residus a mà, per evitar les molèsties que poden ocasionar les màquines netejadores a les aus “.

Finalment, Gonzalo Romero ha agraït “la sensibilitat i el compromís de l’empresa concessionària a l’hora de realitzar aquests treballs que pretenen protegir un dels símbols de la biodiversitat en el nostre terme municipal. Una tasca en la qual també cal destacar la tasca del ‘Voluntariat Ambiental’ de l’Ajuntament de Castelló que es dedica també a informar els turistes que visiten aquesta zona dunar, de la presència del corriol camanegre i com han d’actuar per no interferir en el aniuament “.