L’Ajuntament de Castelló ha licitat la segona fase del pàrquing d’autocaravanes

146

L’Ajuntament de Castelló ha licitat la segona fase del pàrquing d’autocaravanes que suposarà la creació de 27 places i la millora dels serveis existents en l’actualitat. La regidora de Turisme, Patricia Porta, ha destacat que l’ampliació d’aquest pàrquing d’autocaravanes “permetrà consolidar aquest tipus de turisme a la ciutat i contribuir a desestacionalitzar el sector”. El termini de presentació del projecte finalitza el 13 de novembre i les obres s’hauran d’executar durant el primer trimestre del 2017.

pàrquing autocaravanes 1puerta ha afegit que “a causa del ús intensiu que ha vingut registrant el pàrquing d’autocaravanes ia la demanda de major nombre de places que s’ha detectat, des del Govern Municipal hem decidit ampliar aquesta zona d’aparcament fins a ocupar la totalitat de la zona lliure existent a la mateixa illa “. El pressupost base de licitació és de 135.000 euros.

El projecte consisteix en un accés rodat central a manera de carrer i aparcament als dos costats amb una zona de pas de vianants perimetral i dues zones verdes en els laterals del solar. Es proposa com a continuació del projecte executat amb anterioritat de manera que es percebi com un únic, per la qual cosa s’utilitzen els mateixos materials que a la primera fase.

Amb la distribució prevista s’aconsegueix una dotació de 27 noves places d’aparcament per a autocaravanes, que se sumen a les 20 ja existents. A més, es preveu una millora de les dotacions que consisteixen en el duplicat de la zona de moll existent i la construcció d’un nou moll al final de la zona d’aparcament amb zona de neteja per a les autocaravanes (amb dotació d’aigua potable per a aigüera i buidatge d’aigües negres i grises) i la instal·lació d’un parquímetre i punt d’informació per a regular el temps d’estada dels vehicles.

Cal recordar que l’àrea d’autocaravanes va registrar una ocupació del 100% durant l’estiu i ha matenido un elevat índex d’ús al setembre d’ús, arribant també en dies puntuals al 100% d’ocupació. La procedència d’autocaravanistes és tant nacional com estrangera. En el cas del turisme nacional, arriben des de províncies com València, Conca, Saragossa, Navarra, Valladolid o Lleó, entre d’altres. Quant als turistes estrangers, procedeixen principalment de Portugal, Franca i Itàlia però també d’altres com Polònia.
Els visitants, majoritàriament, romanen dos dies a Castelló, amb una despesa mitjana diària que va des dels cinquanta fins als cent euros. Trien la platja com a principal atractiu turístic i valoren positivament el transport públic fins al centre urbà per visitar la ciutat, comerços i la possibilitat d’assaborir la gastronomia local, segons una enquesta realitzada als usuaris i usuàries l’estiu passat.

El que de moment resulta una incògnita, és com es gestionarà el pàrquing a mig termini, ja que l’equip de govern va reconèixer al seu dia, que es pretenia que fos de gestió privada o semi pública