L’ajuntament de Castelló colabora en la celebració del dia nacional de Romania el proxim 1 de desembre

173

L’Ajuntament de Castelló, juntament amb la Unió Cultural Romanesa, el Centre Cívic romanès i l’Associació Romanesa de Castelló, València i Alacant, celebraran l’1 de desembre el dia nacional de Romania a Castelló. El regidor de Benestar Social, Jose Luis López, ha explicat que l’acte consisteix en la plantació d’un cedre com a “símbol d’arrelament dels més de 17.000 romanesos que viuen a la nostra ciutat”. López afirma que es tracta d’un acte “emotiu” que representa “la unitat i cooperació entre els dos països, pel que és essencial que rebi suport institucional”.

El lloc triat per a realitzar l’acte és la plaça Bucarest i durant la celebració, els assistents gaudiran de les actuacions musicals de Sandu Ivascu i Mihaela Popa, així com d’una degustació de productes típics. A més, la regidora de Sostenibilitat Ambiental, Sara Usó, ha explicat que la raó per la qual es planta un cedre, és perquè “el nostre clima no permet plantar un bedoll” i ha ressaltat la transcendència de “representar en un dia tan important la integració dels ciutadans romanesos a Castelló “.

Per la seva banda, la presidenta de la Unió Cultural Romanesa, Monica Georgiana Tantu, ha agraït l’ajuda del consistori en l’organització de l’acte i ha destacat que la seva intenció és “mostrar la nostra cultura als ciutadans de Castelló, als quals els agraïm que ens hagin acollit tan bé “. La presidenta del Centre Cívic Romanés, Larisa Tudor, també ha volgut ressaltar que “després de 19 anys vivint aquí, Castelló és la meva primera casa i no la segona, això ho senten tots els romanesos que porten tants anys a la ciutat”.

Així mateix, el dia nacional de Romania se celebra cada any el dia 1 de desembre, en memòria de l’1 de desembre de 1918, quan es va signar la unió de totes les províncies romaneses. Aquest any és el primer que la celebració rep suport institucional.