L’ajuntament de Castelló acorda una rebaixa del 30% en el lloguer a families amb necesitats

97

Amb la finalitat de facilitar encara més el lloguer social a les famílies necessitades de Castelló, la regidoria d’Habitatge de l’Ajuntament ha acordat una rebaixa de fins al 30% en el lloguer dels pisos de l’Entitat d’Infraestructures de la Generalitat, l’EIGE, per facilitar l’accés a persones i famílies amb necessitat. La mesura beneficiarà les 50 habitatges que l’entitat té a la ciutat i suposarà “una proposta més que se suma a totes les que l’Ajuntament de Castelló emprèn per oferir solucions habitacionals per als diferents problemes relacionats amb l’habitatge”, segons ha assegurat la regidora del àrea, Ali Brancal.

En xifres absolutes, la rebaixa de fins al 30% en els habitatges situarà la majoria de lloguers al voltant dels 200 euros, una xifra que resulta més adequada per a aquelles persones i famílies amb dificultats per pagar un lloguer convencional o una hipoteca. A més, i segons ha acordat l’Ajuntament amb l’EIGE, “s’estudiarà la possibilitat de revisar els preus de lloguer dels pisos que ja estan habitats perquè els actuals usuaris es beneficiïn també d’aquesta rebaixa en el preu”, ha assegurat Brancal. Per afavorir els tràmits, la regidoria ha anunciat que l’Oficina de l’Habitatge municipal donarà difusió de l’existència d’aquests pisos amb un lloguer reduït a totes les persones que acudeixen a l’Ajuntament per demanar ajuda.

Segons Ali Brancal, “l’objectiu és que totes les persones i les famílies que tenen dificultats per pagar el lloguer puguin disposar de tota la informació i, en aquest sentit, siguin coneixedores de la rebaixa que proposen la EIGE i l’Ajuntament per garantir l’accés de tots a un pis digne “. L’ajuda per part de l’Oficina de l’Habitatge buscarà, a més, orientar les persones demandants en tots els tràmits necessaris per accedir als pisos oferts. “Des de l’administració pública som conscients que no podem regalar habitatges perquè sí, ja que una política d’aquestes característiques acabaria perjudicant realment els més necessitats. Per això apostem per posar a disposició de les famílies amb dificultats habitatges a què poden accedir, de forma temporal, amb preu reduït i fins que puguin pagar un pis convencional “, ha assegurat Brancal.

Així mateix, la regidoria d’Habitatge ha volgut traslladar a la EIGE les millores en el pagament de l’IBI que permetran facilitar la gestió dels pisos que l’entitat té en propietat. Brancal ha traslladat als tècnics d’aquesta entitat que la modificació de les ordenances fiscals per part de l’Ajuntament suposarà una reducció del 30% en l’IBI als immobles destinats a ús social, sempre amb el corresponent certificat de la regidoria de Benestar Social. “La implicació de l’Ajuntament i el EIGE en l’ajuda a les persones que necessiten un habitatge permet solucionar un problema que Castelló arrossegava des de fa anys”, ha finalitzat la regidora.