L’ajuntament de Borriana es forma per evitar la utilització del llenguatge administratiu no sexista

132

El personal tècnic de l’Ajuntament de Borriana i una part de la representació municipal han tingut avui l’oportunitat d’assistir al curs sobre ‘Llenguatge administratiu no sexista’ que ha tingut lloc al Saló de Plens Municipal. La Fundació Isonomia de la Universitat Jaume I ia través del patrocini de la Diputació de Castelló, ha transmès durant les quatre hores que ha durat la sessió, els conceptes i les estratègies bàsiques per afavorir l’ús d’un llenguatge no sexista en la documentació administrativa amb la qual cada dia es treballa al consistori.


El curs gratuït ha estat impartit per Anna Sales Boix de la Fundació Isonomia, que des del començament de la sessió ha volgut deixar clar que “el curs pretén facilitar algunes eines i estratègies bàsiques per afavorir l’ús d’un llenguatge no sexista en els processos administratius dels ajuntaments de tota la província “. A més, Sales també ha indicat que també “ens serveix per presentar i que cadascuna de les persones assistents disposi de la Guia de Tractament no Sexista del Llenguatge Administratiu editat de forma conjunta per la institucional provincial i la Fundació Isonomia.

Dins el programa que durant el matí han seguit les treballadores municipals i representants municipals assistents, el primer bloc temàtic ha fet referència a l’aproximació al concepte i pràctica d’una comunicació inclusiva, per a més tard aportar les eines i estratègies bàsiques per no caure en el “sexisme lingüístic i utilitzar un llengua no sexista precisament en la documentació administrativa”. Per finalitzar el curs, s’ha treballat, valorat i experimentat amb casos pràctics i l’aplicació que s’hagués pogut fer de la teoria anteriorment exposada. Finalment, cada persona assistent al curs rebrà el certificat que acredita el coneixement de la teoria contra el llenguatge sexista, malgrat que com ha declarat el regidor de Serveis Socials, Manel Navarro, que ha seguit el curs “el certificat és el de menys , ja que el que realment és interessant és comprovar com moltes vegades sense adonar-nos, fem servir aquest llenguatge en la documentació administrativa municipal, i com amb els casos pràctics hem pogut incorporar les tècniques necessàries per a poder utilitzar un llenguatge inclusiu sense dificultats afegides “.