L’ajuntament de Benicassim promou un taller de prevenció de riscos per a albañils aturats

118
La regidora de Promoció Econòmica de Benicàssim, Elena Llobell, ha anunciat la posada en marxa d’un taller de formació per a l’ocupació dirigit a persones desocupades, preferentment majors de 45 anys i que tradicionalment s’havien dedicat a tasques dins de l’àmbit de la construcció, peons i oficials. El taller, gratuït per als assistents, s’impartirà del 14 al 17 de novembre, i en ell els assistents adquiriran coneixements sobre com detectar i prevenir riscos laborals en empreses de paleta.

Es tracta d’una formació emmarcada en l’aplicació del conveni laboral del sector de la construcció i que pot facilitar la troballa de treball per a un empleat que busqui feina en aquest sector. “Sabem que els ocupadors volen sempre que les persones a les que contracten els ofereixin més valor i més capacitats, per això, aquest tipus de tallers pretén conferir aquests coneixements als desocupats del sector per poder facilitar-los la integració en el món laboral”, ha assenyalat Llobell.

La regidora ha explicat que en el curs el formador exposarà els continguts partint, amb caràcter general, de situacions de treball relatives a l’ofici de paleta. D’altra banda, es plantegen supòsits pràctics relacionats amb els continguts impartits, en què el formador incentivarà la participació de l’alumne. D’aquesta manera, partint dels coneixements previs adquirits, l’alumne:

– Identificarà els riscos derivats de l’ofici de paleta.

– Adquirirà coneixements sobre les tècniques preventives específiques per evitar o reduir riscos.

L’edil de Promoció Econòmica ha avançat que el termini per inscriure en aquest taller està ja obert per als que vulguin entrar-hi.