L’ajuntament d’Almenara inicia uns tallers adreçat a alumnes de 4º d’ESO sobre educació sexual i afectiva

412

Aquesta setmana, l’Ajuntament d’Almenara ha iniciat uns tallers adreçats a l’alumnat de 4t d’ESO de la localitat sobre educació sexual i afectiva amb l’objectiu de fomentar valors com el respecte i la tolerància entre els joves.

L’Associació d’educació sexual SEXE i ROLS s’encarrega d’impartir aquests tallers en els quals s’intenta evitar actituds negatives o despectives augmentant la informació dels joves amb un contingut proper i adaptat a la seva edat.

Si parlem amb més detall del taller, cal comentar, que el taller consta de 16 sessions adaptades a l’alumnat de 4t de l’ESO i té com a objectiu fomentar la salut sexual entre els i les adolescents des d’una perspectiva física, psicològica i emocional. “Volem que els nostres joves siguin conscients de la diversitat sexual, física i afectiva, fomentar el respecte i posar el valor aquestes diversitats”, subratlla la tinenta d’alcalde Estíbaliz Pérez.

Així mateix, també és destacable comentar, que el taller informatiu pretén fer reflexionar els joves sobre un ventall ampli de qüestions per treballar valors com el respecte, la prevenció i la tolerància. Pérez ha apuntat que amb aquestes jornades es pretén que “tinguin tota la informació sobre salut sexual, protecció davant malalties de transmissió sexual i d’embarassos no desitjats.

Per últim, des de l’Ajuntament d’Almenara, en col·laboració amb la direcció de l’institut, entenen que és important la tasca formativa i preventiva en aquest tipus de temes. “Volem que els joves d’Almenara siguin conscients de la diversitat sexual existent i que se’ls eduqui en el respecte i la tolerància”, ha conclòs la tinenta d’alcalde Estíbaliz Pérez.