L’ajuntament d’Almassora sol.licita al SERVEF una subvenció de 26467’93€

456

L’Ajuntament d’Almassora ha aprovat hui dilluns en Junta de Govern sol·licitar al SERVEF una subvenció de 26.457,93 euros destinats a formar dos titulats a través del programa Salari Jove.

L’acord adoptat per l’òrgan de govern local ratifica les memòries modificades per dur a terme els serveis de formació de dos tècnics. “Joves que s’ocuparien en els negociats de Personal i Promoció Econòmica, Ocupació i Consum, i en l’àrea de Serveis Socials”, ha explicat el primer tinent d’alcalde, Luis Martínez.

El portaveu, que ha desgranat els acords adoptats en la Junta de Govern, ha assenyalat que la mesura adoptada “té per objectiu continuar oferint a la nostra població places i vacants que no només formen, sinó que també ocupin”. En aquest sentit, les memòries aprovades es corresponen amb dos negociats en els que “actualment ja hi ha dos joves formant-se”. Així les coses, “d’obtenir-se la resolució favorable, es donaria continuïtat a aquest pla de formació”.

Cal indicar a més, que el període de formació previst és de 6 mesos, que es desenvoluparia a cavall entre els anys 2015 i 2016, entre octubre i març. Per al cas del tècnic en Personal, Promoció Econòmica, Ocupació i Consum, la subvenció que se sol·licita és de 14.482,54 euros, mentre que per al titulat que s’estableix per a l’àrea de Serveis Socials, l’import que se sol·licita sigui subvencionat ascendeix a 11.975,39 euros.

La mesura se suma a l’aprovació de les memòries corresponents al Taller d’Ocupació. “Després de la signatura de la sol·licitud per alcaldia, hem aprovat les memòries d’un taller de fontaneria i un taller d’infraestructura de jardins”. “Dues noves sol·licituds amb què volem donar continuïtat al Taller d’Ocupació que ocupa actualment a 24 veïns de la nostra població”, ha declarat Martínez.

El primer tinent d’alcalde ha declarat que amb aquestes mesures “pretenem aturar la desocupació que patim al nostre municipi, especialment la població més jove”. De fet, si bé el Taller d’Ocupació va dirigit a un ampli espectre de veïns, el programa de Salari Jove si està encaminat a formar i ocupar els titulats que han finalitzat la seva formació i encara no han trobat una feina.


Entrevistes VII Pla d’Ocupació Municipal


D’altra banda, cal assenyalar que el departament d’Ocupació té previst finalitzar la fase d’entrevistes als 500 candidats remesos pel SERVEF per a ocupar una de les 50 places del Pla d’Ocupació Municipal aquest proper dimecres 4 de març. Tal i com ha recordat Martínez, “després de les entrevistes es procedirà a reunir la taula de baremació, composta per tècnic i organitzacions sindicals, i serà la que estableixi el llistat de candidats a ocupar el mig centenar de vacants convocades”.

El primer tinent d’alcalde ha recordat que el consistori va decidir duplicar les ajudes convocades per a l’ocupació de veïns en situació d’atur durant el passat mes de gener. “Havíem previst una suma de 100.000 euros en el pressupost que vam aprovar l’any passat però, vist els resultats econòmics del tancament de l’exercici 2014, finalment hem decidit duplicar la quantia econòmica per donar resposta al doble de veïns que busquen una feina”.