L’ajuntament d’Almassora registra un gran exit en l’inici del programa de recollida de residus orgànics

184

L’Ajuntament d’Almassora va iniciar ahir el repartiment de bosses i contenidors domèstics per al programa pilot de recollida de residus orgànics que el consistori activarà el proper 2 de novembre. Del 40 lots de bosses i dipòsits dels que disposava el departament de Sostenibilitat per a aquesta primera jornada els veïns es van dur 32 unitats. Sostenibilitat ha confirmat que la distribució seguirà en els pròxims dies fins arribar als 200 lots que el projecte impulsat pel consistori i Reciplasa contempla repartir de manera gratuïta.

La regidora de l’àrea, María José Tormo, ha fet especial incidència en la necessitat que participin els veïns de les zones en què s’instal·laran els 28 contenidors urbans de color marró per al dipòsit de residus. Tormo ha fet una crida als residents a la Vila, al centre del nucli urbà (avinguda José Ortiz, carrer Sant Ramon i plaça Santa Isabel) i la zona de nova urbanització pròxima al parc Manuel Pesudo (carrers Vicent Serra -Llaurador-, Francesc Esteve -Historiador- i Enrique Llim -Escultor-) perquè se sumin al projecte. “Almassora té una oportunitat única per convertir-se en un referent dins de les noves pràctiques de reciclatge”, ha assegurat l’edil.

Els almazorenses que desitgin participar hauran de dipositar en els residus orgànics que generen a casa a les borses biocompostables i portar aquestes restes fins als contenidors que s’instal·laran a la àrees esmentades. Des Sostenibilitat han destacat la necessitat que les bosses que utilitzin els veïns siguin d’aquest tipus, ja que així no cal separar-les de la resta de les escombraries al realitzar al tractament. Per aquest motiu, el consistori seguirà lliurant bosses als ciutadans que participin activament en el programa mentre duri la fase de proves.
La recollida de les restes orgàniques es realitzarà tots els dilluns, dimecres i divendres entre novembre i finals de febrer. A partir d’aquesta data s’estudiarà el grau d’acceptació i l’èxit de la iniciativa entre la població, amb la possibilitat d’exportar el model seguit a Almassora a altres municipis del consorci Reciplasa.