L’Ajuntament d’Almassora reformarà aquesta tardor el carrer Sant Quitèria

468

L’Ajuntament d’Almassora reformarà aquesta tardor el carrer Sant Quitèria, abans l’Alcora, amb 60.000 euros dels 100.000 destinats a millorar les condicions d’accessibilitat i voreres. La regidora d’Urbanisme, Carmina Martinavarro, ha confirmat que l’actuació en aquesta via principal de la localitat coparà el 60% de la partida triada per votació popular per a eliminar barreres arquitectòniques i més d’un terç del còmput total dels pressupostos participatius.

Cal recordar que enguany els fons destinats a pressupostos participatius han passat de de 100.000 euros a 175.000 euros, distribuïts entre accessibilitat i voreres (100.000 euros) i inversions (75.000). En el primer cas, l’equip de govern ha decidit reservar la major part dels fons als rebaixes de les voreres i l’eliminació de vorades en un carrer que vulnera la normativa urbanística en dificultar el trànsit de cadires de rodes i carros de bebè.

Els tècnics municipals són els encarregats de dissenyar el projecte que eliminarà la bàscula de camions per a reposar la vorera i donar-li continuïtat en la part situada més a l’oest, coincidint amb la parada d’autobús urbà. L’actuació començarà en aqueix punt i s’estendrà en l’entorn en aquelles vorades que estiguen més danyats o suposen un obstacle per als usuaris, tal com van reclamar els votants en els pressupostos participatius.

El 40% restant dels fons destinats a accessibilitat està inscrit en el pla de renovació de voreres de la platja. Així, el districte marítim rebrà una injecció de 40.000 euros en aquells vials que incomplisquen la normativa. “Tant en el casc urbà com en la costa, estem parlant de carrers que no s’ajusten als paràmetres que marquen les lleis urbanístiques i que hem d’anar modificant a mesura que ens ho permeta el pressupost”, segons ha assenyalat l’edil de l’àrea.

Al temps, l’equip de govern atendrà la votació ciutadana prèvia a la confecció del pressupost de 2017 i que va centrar en la platja i el carrer Sant Quitèria el major nombre de peticions per a millorar els vials, seguits de la renovació de voreres a l’entorn de la plaça Botànic Calduch.

L’adequació de l’antic carrer l’Alcora coincideix amb la reforma de la seua paral·lela, el carrer Sant Jaume, la segona fase del qual de les sis en què està dividida té un pressupost de 230.000 euros. Aconseguir l’equador de la intervenció suposarà un desemborsament de 110.000 euros per a l’execució de la millora entre els carrers Dos de Maig i Mare de Déu de Gràcia. Una vegada convertit en bulevard, el vial incorporarà via ciclista i connectarà amb Boqueres i els accessos a Castelló i Borriana en el futur.