L’ajuntament d’Almassora redueix el seu deute

481
“En aquests últims 12 anys hem treballat perquè l’economia local estigués sanejada, es pogués fer front a les sentències pendents de pagament i tot això sense que la despesa corrent creixés i minvés la liquiditat del nostre municipi“. Vicente Casanova, alcalde d’Almassora, ha presentat el quadre de deute de la població que retalla el valor de 2003, d’un 95,3%, per situar-lo per sota del 20%, amb una previsió del 19,5%“, ha indicat el primer edil.

Les dades s’extreuen de l’informe d’estabilitat econòmica financera de l’Ajuntament d’Almassora que, preceptiu per llei, s’elevarà al ple de la corporació el proper mes de març. El resultat constata la caiguda en picat d’un valor que ens permet caminar cap a la deute zero amb l’objectiu que el nostre consistori redueixi els interessos que cobren per la concertació de préstecs bancaris“.

En aquests moments, tal com ha assenyalat Vicente Casanova, “el nostre consistori no té prevista l’obertura de nous emprèstits. No obstant això, si cal, tenim un percentatge de deute tan baix que no hi hauria problema per concertar si fos requerit .

En dotze anys, ha assenyalat Casanova, no hem caigut en la fallida ni a la fallida, tot i que alguns l’vaticinaven”. Estem en una situació sanejada, que no només ens ha permès doblar aquest any la inversió en promoció laboral, sinó que a més, i és una prioritat, ens permet dedicar a cada exercici la quantitat necessària que ens transmeten els tècnics de Serveis Socials per atendre qui no res per menjar .

I ho hem fet després de fer front el 2013 a una sentència milionària, de 8.194.375,15 euros, amb la qual l’oposició va anunciar el nostre enterrament”. La veritat és que paguem en termini i ho vam fer sense arruïnar al municipi, mantenint el deute i aconseguint amortitzar en 2014 els préstecs que concertem per finançar“, ha manifestat l’alcalde d’Almassora.

Per anualitats, el 2003 el deute se situava en 11.210.692,26 euros i el 2015 hem previst ajustar-la a 4.655.150 euros“. És encara una previsió, perquè hem de decidir la quantia que finalment destinem durant aquest primer trimestre a amortitzar deute“. No obstant això, ha explicat Casanova, sempre que sigui possible, reduirem crèdit prestat per retallar els pagaments en interessos“.


Emergència social i ocupació

L’exigència que s’ha aplicat cada un dels departaments per ajustar la despesa corrent, no ha impedit que “cada any la inversió en ocupació i en atenció social hagi crescut“. I ho ha fet perquè és una prioritat“. En matèria d’ocupació, el Pla d’Ocupació Municipal s’ha convocat exercici rere exercici ia ell s’han sumat altres inversions dirigides ampliar l’oferta laboral“.

En emergència social, la inversió ha crescut igualment, el que confirma, lamentablement, que hi ha moltes famílies que necessiten la nostra ajuda”. Hem passat d’invertir 30.000 euros fa més de set anys als 250.000 euros que actualment es necessiten“.

Una acció que ha vingut acompanyada del reforç i suport a les organitzacions solidàries, perquè la seva immediatesa és fonamental perquè en aquest treball coordinat amb els tècnics del nostre departament, tot aquell que ho necessita, tingui una resposta ràpida i eficaç“, ha manifestat l’alcalde. En aquest sentit, “la nostra intenció és seguir recolzant el seu treball amb el suport econòmic suficient que els permeti desenvolupar la seva funció“.