L’ajuntament d’Almassora projecta un espai per a gimnàstica artística en La Garrofera

517

L’Ajuntament d’Almassora ha donat a conèixer el seu projecte per a la construcció d’una sala d’entrenaments de gimnàstica artística en el poliesportiu de la Garrofera. L’opció ja ha sigut presentada pel regidor d’Esports, Xavier Trenco, davant la directiva i els membres del Club de Gimnàstica Artística d’Almassora, als qui ha informat de l’estat dels tràmits que està realitzant el consistori per a la creació d’aquest espai.

La instal·lació serà permanent i, tal com ha avançat Trenco als interessats, “la seua ubicació permetrà realitzar futures ampliacions fàcilment”. El pas previ a l’edificació serà el trasllat del frontó central de la Garrofera fins a les pistes municipals de tennis i pádel. D’aquesta manera “tots els esports de raqueta estaran concentrats en una única instal·lació especialitzada en aquestes disciplines”, ha assegurat l’edil.

Així doncs, el consistori preveu que la sala estiga integrada en el poliesportiu i que la seua construcció tinga un cost aproximat de 160.000 euros. L’espai tindrà al voltant de 500 metres quadrats, lloc suficient per a la col·locació d’un tatami amb les dimensions necessàries per a dur a terme els exercicis de sòl, a més de la resta d’equipaments de barres i paral·leles.

Açò suposa un salt qualitatiu quant a instal·lacions para de gimnàstica artística a Almassora, ja que el club no disposava fins avui d’un espai propi que reunira les condicions adequades, a pesar de comptar amb prop d’un centenar de membres. Per al regidor la integració de la sala en el complex de la Garrofera permetrà a l’Ajuntament d’Almassora “amortitzar els subministraments i els serveis del poliesportiu, per la qual cosa els costos de manteniment es reduiran considerablement”.

Tal com va informar l’alcaldessa, Susanna Nicolau, durant el ple del passat dilluns, els plans de futur de l’equip de govern passen per la creació d’un pla global d’infraestructures esportives, que inicialment se cenyirà a la utilització del sòl dotacional de propietat municipal disponible. “El nostre municipi arrossega una deficiència en matèria d’infraestructures esportives des de fa anys i el retard dels treballs sobre el pavelló B ha fet més evident aquesta situació”, ha incidit la primera edil.

L’equip de govern ha optat per la construcció d’aquesta sala després d’interrompre el procés de contractació obert per al lloguer d’una nau en la qual situar els entrenaments de les gimnastes. La mesa de contractació va considerar que cap de les opcions plantejades reunia les característiques idònies i que el pressupost per a l’adaptació d’aquests espais era excessivament alt en tractar-se d’una opció temporal. Segons els càlculs realitzats pels tècnics municipals, els costos totals del lloguer, manteniment i gestió de l’espai hagueren ascendit a 40.000 euros anuals.