L’Ajuntament d’Almassora modificarà el Pla General d’Ordenació Urbana

475

L’Ajuntament d’Almassora modificarà el Pla General d’Ordenació Urbana per a reduir els costos de la construcció en la zona residencial de l’avinguda Generalitat. En concret, l’equip de govern treballa per a permetre almenys una plaça d’aparcament privat en superfície en cada parcel·la enfront de l’obligació actual de construir-la en soterrani o renunciar a part de la planta baixa en aquelles parcel·les de grandària mínima.

“Si permetem que tots els veïns puguen aparcar en l’espai que actualment queda reservat a zona enjardinada, els propietaris no es veuran en l’obligació d’executar un soterrani durant la fase de construcció, un procés que suposa un cost extraordinari a l’hora de construir els habitatges, o bé a limitar els metres de la planta baixa construïda”, ha assenyalat la regidora d’Urbanisme, Carmina Martinavarro.

Tal com expliquen les mateixes fonts, el PGOU d’Almassora no permet als propietaris de parcel·les de grandària mínima (150 metres quadrats) que habiliten la plaça d’aparcament obligatòria en l’espai anomenat lliure de parcel·la, en l’àrea ordenança A04, un fet que sol desembocar en l’obertura de soterranis per a poder edificar. No en va, l’única alternativa actual és reduir la superfície construïda per a cedir metres a l’espai d’estacionament.

Amb la modificació de la normativa, el consistori preveu eliminar aquest imperatiu per a reduir la inversió en la construcció en una zona que es va desenvolupar en l’última dècada i que va frenar el seu creixement després de la crisi de la rajola. El PGOU renunciarà així a l’obligatorietat vigent per a parcel·les mínimes en edificacions adossades i oferirà més facilitats als propietaris que vulguen construir el seu habitatge.

L’estudi del Pla General anunciat per Martinavarro depèn dels tècnics municipals d’Urbanisme, que treballaran durant els pròxims mesos per a definir la nova normativa. “Una vegada acordats els canvis, l’acord haurà de traslladar-se al ple municipal per a la seua aprovació, l’exposició pública i presentació d’al·legacions, si els interessats ho estimen oportú, abans que s’active de forma definitiva”, segons aquesta part.