L’ajuntament d’Almassora licita la primera obra de reordenació urbana finançada amb els fons EDUSI valorada en 110.000 euros

151

INFORMACIÓN Y FOTO EXTRAIDAS DEL PERIÓDICO WWW.CASTELLONINFORMACION.COM

L’alcaldessa d’Almassora, Merche Galí, ha signat el decret que autoritza el plec de condicions per a l’execució de la tercera fase del carrer Sant Jaume, una obra valorada en 110.00 euros que té un termini d’execució de dos mesos. Es tracta d’una reforma en la qual participarà Europa a través dels fons FEDER, la primera reordenació urbana amb càrrec a l’estratègia EDUSI que suposarà l’arribada de cinc milions d’euros de Brussel·les.

“El propi contracte inclou la resolució de la Secretaria d’Estat que concedeix a Almassora l’ajuda del Fons Europeu per import de 5 milions d’euros i que, entre unes altres, permetrà cofinançar aquestes obres que suposaran implantar un itinerari per als vianants accessible i integrar el carrer Sant Jaume en la xarxa d’itineraris ciclistes mitjançant una via segregada”, ha declarat la primera edil.

El contracte arreplega, segons el projecte, les obres necessàries per a unificar en un tram d’aproximadament 270 metres el disseny del vial Sant Jaume, en el seu costat nord, seguint les determinacions de la configuració integral proposta. Aquesta posa en valor les condicions d’accessibilitat per als vianants i la millora de la seguretat en la via entre els carrers Dos de Maig i Verge de Gràcia.

Plano reforma San JaimeEls interessats a executar les obres tenen un termini de 26 dies naturals a comptar des d’ahir per a lliurar els sobres amb les ofertes en l’oficina del SIAC. Les seues propostes han d’ajustar-se a un projecte dissenyat per a solucionar “una deterioració considerable tant de les voreres com de la part de rodadura, les condicions d’accessibilitat per als vianants inexistents i les deficiències quant a la seguretat tant dels vianants com dels vehicles que circulen per ella”, en paraules de la regidora d’Urbanisme, Carmina Martinavarro.

El carrer Sant Jaume, que té una longitud d’1.200 metres, és una “important via d’accés a la població, molt transitada, en la qual resideixen, a més, un gran nombre de veïns que s’ha incrementat considerablement”, arrepleguen els tècnics. El seu informe recorda que existeixen zones amb carrils de circulació de més de sis metres, la qual cosa provoca una conducció ràpida i perillosa incompatible amb l’ús residencial, així com canvis d’alineació continuats en el mateix sentit de circulació.

“És necessari canviar l’aspecte que tradicionalment ha tingut”, indica Martinavarro, en recordar que una part important de les voreres són desproporcionalment estretes respecte a la magnitud total del vial. Aquesta fase forma part de les sis en què està distribuïda la remodelació, la primera que es finançarà amb ajudes europees.