L’ajuntament d’Almassora instala cinc punts wifi gratuits en els llocs mes emblemàtics

158

Els operaris encarregats de la instal·lació dels cinc punts wifi han començat a muntar les antenes per poder prestar servei a partir de demà, tal com va anunciar la regidora de Modernització, Merche Galí, dies enrere. La instal·lació ha començat aquesta setmana al costat de la piscina municipal per crear l’accés gratuït al jardí Manolo Pesudo i ha continuat a la plaça Santa Isabel i el grup Fàtima.

D’aquesta manera, als tres punts habilitats durant l’estiu a la platja es sumen des d’ara les antenes de Fàtima, les places Santa Isabel i Pere Cornell, així com el jardí Manolo Pesudo i la plaça Víctimes del Terrorisme. Totes elles comptaran amb senyals identificatius de la nova xarxa gratuïta que els usuaris de mòbils, tauletes i portàtils podran localitzar sota la denominació XarxAlmassora. Els operaris del Servei Municipal de Manteniment i Logística (SMML) començaran la seva instal·lació matí.

La regidora de Modernització, Merche Galí, va visitar divendres les instal·lacions de la piscina municipal, on els operaris han instal·lat una de les antenes a la terrassa de la planta superior per donar cobertura als voltants del centre esportiu i al jardí Manolo Pesudo. Tal com han indicat els operaris, el servei estarà en funcionament a partir de demà.

Igual que a la resta de punts habilitats a la costa durant l’estiu, els usuaris hauran de buscar la connexió XarxAlmassora per omplir un formulari amb dades identificatives bàsiques la primera vegada que utilitzin el sistema. Un cop disposin de la seva contrasenya podran accedir a la xarxa de forma gratuïta tantes vegades com vulguin sense necessitat de passar per més filtres.

Tal com ha assenyalat Galí, el consistori valorarà la resposta veïnal a aquests nous equips per incrementar els punts d’accés al futur en aquells espais amb més demanda d’internet. “Almassora no pot quedar-se enrere en modernització, sinó que ha de consolidar l’esforç inversor per donar resposta a les necessitats de nova tecnologia, una àrea que està en constant canvi”, ha apuntat.

De fet, els tres punts instal·lats a la platja el passat estiu van registrar 277 usuaris en el primer mes en funcionament, de manera que una mitjana de 30 persones es van connectar diàriament durant el mes d’agost a alguna de les tres antenes. Pel que fa a les connexions per tipus de sistema operatiu: 553 es van produir des de dispositius Android, 110 amb sistema iOS, 94 accessos des de Windows i dues connexions amb BlackBerry.