L’Ajuntament d’Almassora instal·larà aquest mes cinc punts wifi gratuïts al casc urbà

75

L’Ajuntament d’Almassora instal·larà aquest mes cinc punts wifi gratuïts al casc urbà després de l’èxit collit per les zones d’accés lliure a internet a la platja el passat estiu. Segons ha confirmat la regidora de Modernització, Merche Galí, als tres punts habilitats a la costa se sumaran al municipi les antenes del barri de Fàtima, les places Santa Isabel i Pere Cornell, així com el jardí Manolo Pesudo i la plaça Víctimes del terrorisme.

Els tècnics del departament d’Informàtica ja han contactat amb l’empresa encarregada del subministrament i manteniment dels nous equips per situar-los en uns dies en les ubicacions escollides pel consistori per aquesta prova. Un cop operatius, el Servei Municipal de Manteniment i Logística (SMML) s’ubicarà els senyals identificatius perquè els veïns coneguin l’existència de xarxa gratuïta.

Galí ha recordat que el procés per connectar-se és idèntic al que va funcionar aquest estiu a la platja per primera vegada. És a dir, els usuaris de la connexió XarxAlmassora seran dirigits a un portal per omplir un formulari amb dades bàsiques la primera vegada que intentin accedir. Posteriorment, rebran una contrasenya per connectar-tantes vegades com desitgin a la xarxa municipal.

“La igualtat d’oportunitats entre els nostres veïns també afecta a l’àrea de Modernització, on garantir l’accés gratuït a la xarxa pot ser la millor manera d’eliminar diferències”, ha assenyalat Galí. L’edil ha incidit que les places més concorregudes del municipi poden convertir-se així en espais on compartir experiències amb noves tecnologies.

La xarxa urbana segueix el procés d’implantació de wifi a la costa que va registrar un balanç “molt positiu”, segons les mateixes fonts. Així, els tres punts de la platja van registrar 277 usuaris en el primer mes en funcionament. Una mitjana de 30 persones es van connectar diàriament durant el mes d’agost a algun dels tres punts habilitats. Pel que fa a les connexions per tipus de sistema operatiu: 553 es van produir des de dispositius Android, 110 amb sistema iOS, 94 accessos des de Windows i dues connexions amb BlackBerry.

D’altra banda, l’edil ha destacat l’èxit progressiu de l’aplicació municipal per a mòbils, que en l’actualitat ha superat les 800 descàrregues. Aquesta eina permet consultar les farmàcies de guàrdia, les notícies d’Almassora, l’agenda local i, entre d’altres, sol·licitar cita prèvia amb els regidors de l’equip de govern.