L’ajuntament d’Almassora inicia aquest mes un repartiment de fullets informatius, per previndre la plorifelació de mosquits

435
L’Ajuntament d’Almassora inicia aquest mes d’abril, un repartiment de fullets informatius destinats a recordar a la població consells que de forma senzilla i pràctica poden evitar la proliferació de mosquits amb l’arribada de les altes temperatures. Luis Martínez, regidor de Medi Ambient a l’Ajuntament d’Almassora, ha indicat que l’acció informativa es desenvoluparà a partir del mes d’abril amb l’objectiu de conscienciar la població sobre “accions que sent molt senzilles són de gran utilitat per evitar les molestes plagues de mosquits “.

Aquesta mesura vindrà a reforçar el treball que amb caràcter anual desenvolupa el consistori. “A Almassora, al contrari que en altres localitats, realitzem un tractament durant els 12 mesos de l’any”. Amb això, “pretenem mantenir sota control la reproducció d’aquestes espècies des de les etapes larvàries”.

El servei, contractat a l’empresa GPM Servi, dedicada a l’assessoria, control i prevenció de tot tipus de plagues, suposa una inversió mensual de 1.179,75 euros. “Una suma específica destinada al control dels mosquits”, ha puntualitzat el regidor. En aquest sentit, ha assenyalat Martínez, “aquesta import, que a l’any suposa 14.157 euros dirigits a evitar la proliferació dels mosquits, suposen un treball diari, que s’ajusta a les condicions concretes i específiques de cada mes”.

Així les coses, durant l’estiu aquests treballs incrementen la seva freqüència, així com s’actua a demanda, si es registren queixes per part dels veïns. “Convidem a tots els ciutadans que puguin tenir una incidència, que ens la comuniquin. Amb això serem més eficaços, ja que es traslladarà a la concessionària i s’adoptaran les mesures que, si s’escau, es considerin oportunes “.

En aquest sentit, Martínez ha assenyalat que “l’objectiu ara és que tots puguem col·laborar en evitar la proliferació de focus de mosquits”. Després de les intenses pluges registrades durant la passada setmana, “la feina durant aquest mes d’abril se centrarà en una tasca informativa, que ens conscienciï a tots sobre la utilitat de petites accions que tenen un gran impacte”.

Amb aquest esperit de col·laboració, “esperem que aquest any les mesures empreses siguin eficaces i no es torni a reproduir l’episodi que l’any passat va afectar a diversos municipis. La nostra tasca ha estat i continua sent la preventiva per evitar aquestes problemàtiques “.


Sol·licitud de subvencions

Cal assenyalar que l’Ajuntament d’Almassora ha sol·licitat ajudes a la Diputació Provincial de Castelló per finançar treballs de desinsectació, desratització i desinfecció en el municipi. Igual que en altres exercicis, “hem tornat a optar a aquestes subvencions que ens permetran finançar parcialment el cost que amb caràcter anual abonem no només per al tractament de mosquits, al qual es dediquen aquests 14.157 euros, sinó també per fer tasques de desinsectació i desinfecció en el nostre poble “, ha declarat Martínez.