L’Ajuntament d’Almassora ha sol·licitat a Adif la instal·lació d’ascensors a l’estació de trens del municipi

59

L’Ajuntament d’Almassora ha sol·licitat a Adif la instal·lació d’ascensors a l’estació de trens del municipi amb la finalitat de facilitar l’accés a aquest mitjà de transport als usuaris amb problemes de mobilitat. En el document remès per l’alcaldessa, Susanna Nicolau, a l’entitat encarregada d’administrar les infraestructures ferroviàries a nivell estatal, la primera edil reflecteix les deficiències que presenta el pas elevat amb què compta l’estació d’Almassora.

El consistori almazorense considera que l’estructura presenta un pendent massa acusada que “dificulta l’accés i pràcticament impedeix que els usuaris pugin fins a la passarel·la que travessa les vies sense l’ajuda d’un acompanyant”. Per aquest motiu, Nicolau ha instat Adif a disposar “sengles ascensors a cada una de les andanes amb l’objectiu de facilitar el pas de les persones amb problemes de mobilitat i eliminar les restriccions que l’actual disseny de l’estació representa per a l’ús del transport públic per part d’aquests col·lectius “, un servei que la primera edil creu que l’entitat hauria d’haver previst en paral·lel a la construcció de la passarel·la.

L’alcaldessa s’ha dirigit a la Delegació de Xarxa Convencional Aquest d’Adif per a la resolució d’un assumpte que considera “tan necessari com inajornable perquè tots els usuaris puguin fer ús del transport públic”. Així mateix, Nicolau ha recordat a l’entitat, que depèn del Ministeri de Foment, que el consistori va sol·licitar a Renfe la prestació del servei Atendo, per a viatgers amb discapacitat o mobilitat reduïda, una petició que va ser rebutjada per l’empresa després d’al·legar que Adif es troba en procés d’adaptació progressiva de tots els trens. No obstant això, la primera edil ha lamentat que “l’adaptació de les estacions no figuri entre les prioritats del Ministeri, el que suposa limitar el dret a l’ús del tren a milers d’usuaris”.

Cal recordar que l’Ajuntament d’Almassora també va instar Adif a tancar l’entorn de les vies al seu pas per Almassora, una reclamació que Nicolau ha reiterat en la seva comunicació amb l’entitat. El passat mes d’octubre la edil va traslladar totes les peticions relacionades amb el servei ferroviari a la consellera d’Infraestructures i Vertebració del Territori de la Generalitat Valenciana, María José Salvador, entre les que va incloure la necessitat d’incrementar la freqüència de pas dels trens. Per Susanna Nicolau totes aquestes reivindicacions estan més que justificades per “el gran nombre de viatgers que utilitzen l’estació de trens d’Almassora diàriament” i per “l’intens trànsit que registra, amb més de 160 parades setmanals del servei de Rodalies i el pas de molts altres combois comercials i de mercaderies que transiten pel Corredor Mediterrani