L’ajuntament d’Almassora ha iniciat avui, la neteja del pas de la rambla de la viuda

418
L’Ajuntament d’Almassora ha iniciat avui dijous la neteja de les soques, branques i arrossegaments acumulats en el pas de la Rambla de la Viuda a fi de facilitar, “tan aviat com es consideri segur, la circulació per aquest punt”. L’alcalde d’Almassora, Vicente Casanova, ha comparegut aquest migdia en roda de premsa per informar de l’estat dels treballs que es desenvolupen per reobrir al trànsit aquest punt “que segueix tallat perquè encara es manté un cabal en el punt més baix que impedeix la seva reobertura “.

Durant el matí s’han retirat les restes acumulades “i un cop baixi el nivell de l’aigua, avaluarem els danys registrats”, ha explicat l’alcalde. “Preguem a la població que respecti la senyalització existent. No es tracta de molestar a ningú, l’objectiu és evitar situacions de perill, ja que a un costat del pas hi ha una profunditat de dos metres d’aigua embassats “. A aquesta circumstància, “se suma el fet que l’asfalt ha saltat en alguns punts, pel que presenta irregularitats i desperfectes que haurem de reparar”.

En aquest sentit, el consistori està fent avaluació dels danys, que principalment es focalitzen en aquest punt, “i demanem als veïns que també hagin patit danys per les intenses pluges registrades el març passat a presentar al consistori les factures i reclamacions que hagin tramitat com a conseqüència d’aquest episodi de pluges ja que les tramitarem “.
De fet, ha explicat el primer edil, “tant la Diputació Provincial de Castelló com l’Estat l’Administració estatal han obert dues línies d’ajuts per respondre econòmicament als danys provocats pel temporal”. Així les coses, “si algun veí vol aportar la documentació per poder optar a les mateixes, que la present i ens encarregarem de gestionar-la”.


La intervenció en el pas per la Rambla de la Viuda “s’executarà una vegada el cabal ho permeti”. No obstant això, “no impedirà que la propera setmana, el dimarts 7, iniciem les obres de reparació de la senda de la desembocadura del riu Millars”, ha explicat Casanova.

Injecció de 20.000 euros

Tal i com ha recordat l’alcalde, “tenim una reserva de 20.000 euros per fer millores en el camí”. Aquest import estava destinat a millorar infraestructures que estaven en mal estat. “Després del temporal, el invertirem en donar solució a tots els problemes que les fortes pluges van provocar en aquest circuit”.

Així les coses, el primer tram sobre el qual s’actuarà serà el comprès entre el velòdrom de Darremur i la platja. “En aquesta secció el cabal no ocupa la senda i, per tant, tenim capacitat d’actuar”. “Els treballs començaran el mateix dimarts i, un cop completats, iniciarem el segon tram, comprès entre el velòdrom i el paratge natural de Santa Quitèria”. Amb aquest calendari d’obres, “haurem donat temps a que la segona secció, que és en l’actualitat la que encara està afectada pel cabal, baixi el nivell i s’assequi, de manera que la intervenció sigui efectiva”, ha manifestat l’alcalde d’Almassora.