L’ajuntament d’Alcalá-Alcossebre aprova en pleun pressupost que frega els deu milions d’euros

70

L’Ajuntament d’Alcalà-Alcossebre aprovava els pressupostos municipals per al 2017 en el transcurs del ple celebrat ahir a la nit. Compten amb un muntant total de 9.890.600 euros i, tot i produir-se una baixada en els ingressos que percep el consistori, augmenten la cobertura social i les subvencions, ajudes i bonificacions per als veïns, així com la despesa corrent en partides destinades a foment la cultura, iniciatives educatives i accions turístiques i de promoció econòmica.

La regidora d’Hisenda, Maria Agut, va qualificar els pressupostos de “tremendament socials” i va recordar aspectes com “la reducció progressiva del deute -que ha passat del 75 al 17% – o mantenir un termini mitjà de pagament a proveïdors molt positiu”. L’Ajuntament sol·licitarà un préstec bancari per valor de 250.000 euros que, en paraules de la regidora, “suposa demanar menys del que tornem”.

0112 maria agut ple

El capítol d’inversions puja a 530.000 euros i com accions més noves es contemplen el programa Cultupeque i iniciatives de foment de la lectura infantil, un catàleg d’associacions, un conveni amb la Universitat Politècnica de València per a rehabilitar l’entorn de l’ermita de Santa Llúcia , l’estudi per instal·lar el carril bici, la construcció d’un mirador al camí l’Atall, l’ampliació de la plaça Vista Alegre, la instal·lació de noves dutxes adaptades a platges i piscina municipal, un nou Pla contra la Violència de Gènere, actuacions per seguir millorant l’accessibilitat del municipi l’ampliació del conveni per al transport sanitari o el calibratge i compra de nous desfibril·ladors. A més, es dota de continuïtat a la política de foment d’ocupació, amb un nou Pla d’Ocupació Local.

Els comptes municipals quedaven aprovades amb els vots a favor del grup municipal del Partit Popular, l’abstenció de Ciutadans i Compromís i el vot en contra del grup municipal socialista. El portaveu socialista, Joan Ronchera, va explicar que “vam votar en contra perquè no s’ha acceptat la totalitat de l’esmena presentada pel nostre grup”. Per part de Compromís, Manuel Salvador, va assegurar que “aquests pressupostos contemplen moltes de les propostes que els hem traslladat i van pel bon camí, pel que no podem votar en contra, però ens mantindrem vigilants perquè es compleixin”. El portaveu de Ciutadans, Joaquin Zaragozà, també va optar per l’abstenció ja que “aquests pressupostos es mereixen un vot de confiança”.

La redacció dels pressupostos ha comptat amb la participació dels grups municipals de l’oposició, contemplant la major part de les propostes presentades, així com de col·lectius i veïns i, tal com va recordar la regidora d’Hisenda “s’han mantingut nombroses reunions amb els grups municipals, buscant el consens “.

L’Alcalde, Francisco Juan, ha destacat que “a l’hora de realitzar els pressupostos, intentem que siguin útils i que donin solucions als veïns. Alhora, mantenim un model de gestió eficient i responsable que ens ha permès obtenir una economia sanejada i amb despesa controlat que ens permet seguir assumint reptes com l’impuls de l’ocupació, aprofundir en polítiques socials o donar suport als col·lectius “.