L’ajuntament aprova les inversions sostenibles

68
pleno ayuntamiento de castellon

El ple de l’Ajuntament de Castelló ha aprovat avui per unanimitat un nou paquet d’inversions financerament sostenibles en les quals s’invertiran 5,1 milions d’euros i suposaran la remodelació integral d’espais i edificis públics així com la renovació de sistemes antiinundacions.

Així, gràcies als vots favorables de la totalitat dels grups municipals que conformen el Ple de l’Ajuntament de Castelló, el Govern local finançarà amb el superàvit del pressupost de l’any passat un total de set inversions que posen l’accent en el microurbanisme i que redunden en el benefici de la ciutadania de Castelló.

Els projectes, que han de licitar-se abans d’acabar l’any, inclouen la remodelació urbana de l’avinguda Enrique Gimeno, entre les avingudes de l’Alcora i Ribesalbes. El projecte tindrà un pressupost estimat en 752.000 euros. La intervenció respectarà l’arbrat existent i dignificarà l’entrada a Castelló pel sud. També es preveu completar el projecte de millora de l’entrada nord, amb la segona fase de l’habilitació d’un aparcament verd enfront de l’Hospital General. El projecte costarà 382.000 euros.

El Govern Municipal aprova per unanimitat les inversions financerament sostenibles.

Les inversions en matèria hidràulica també tindran cabuda en aquest paquet d’actuacions, amb el projecte de l’increment d’alleujaments de la sèquia de l’Obra (segona fase) i alleujament de la sèquia de la Ratlla, que tenen un pressupost de 800.000 euros. La instal·lació d’infraestructures per a la reutilització d’aigua en la ronda de circumval·lació (en el tram entre el camí fondo i el carrer Periodista Paco Pascual) s’eleva a 452.000 euros. L’adequació de l’estació de bombament del Planetari costarà 164.000 euros.

Entre les noves inversions sostenibles destaca també un pla d’asfaltat, dotat amb 270.000 euros, que preveu actuar en zones en les quals calga una millora integral de la calçada. En aqueixa línia de microurbanisme, destaca també la reforma dels carrers Pablo Iglesias i Arquitecte Ros. També s’escometran dues noves fases de la remodelació del Grup Rafalafena Tarongers, amb una inversió propera als 400.000 euros.