L’agrupació Coral els XIII de Vila-real ja te 100 anys

518

La corporació municipal i els veïns i veïnes de Vila-real van celebrar ahir diumenge el 100 aniversari de l’Agrupació Coral Els XIII.

Els actes s’han iniciat a les 11 del matí amb una missa a la basílica de Sant Pasqual. Posteriorment la comitiva s’ha desplaçat fins al passatge Escultor Ortells on el president de l’Agrupació Coral, Valentí Nostrort, acompanyat de l’alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha descobert una placa commemorativa d’aquest segle d’història.

L’Auditori Municipal ha estat l’escenari del lliurament de tres plaques commemoratives: per al soci més antic de l’agrupació coral, Elias Casalta, el soci més antic del teatre, Gabriel Villanueva i per a una de les millors veus d’Espanya a sarsuela, Carmen Doñate, que la setmana que rebrà la distinció de la ciutat com a Premi 20 de Febrer de 2015. A més de les distincions als membres de l’entitat, durant l’acte, l’alcalde, ha recordat els inicis de l’entitat “quan un 15 de febrer de 1915 començava a caminar amb 13 socis fundadors que donaven nom a l’agrupació i ha destacat que,” entre els grans llegats que ens ha deixat els XIII està aquí mateix, en aquest Auditori, que els primers socis van construir l’any 1933 amb molt d’esforç personal . El primer edil ha volgut felicitar a l’agrupació per la feina, la implicació i sobretot, “la gran estima que heu demostrat per la nostra cultura durant tots aquests anys“. Un cop finalitzats els parlaments, el president d’Els XII, ha lliurat un pergamí a l’alcalde en reconeixement a la col·laboració de l’Ajuntament durant aquests 100 anys. L’actuació de Veus de Cambra ha posat el punt i final als actes festius d’aquest 100 aniversari de l’Agrupació Coral Els XIII.