L’Agència Valenciana del Turisme dóna suport a 18 projectes turístics emprenedors a través del programa Accetur

519

Un total de 18 iniciatives turístiques emprenedores han participat en els tallers per a la creació d’empreses organitzats per l’Agència Valenciana del Turisme a través de Accetur – Accelerador Empresarial id de l’Accés d’Emprenedors a l’Turisme – a la Xarxa de CdT.

Aquests tallers, que van entrar en funcionament al desembre de 2016, formen part dels itineraris d’emprenedoria turístic que ofereix l’Agència Valenciana del Turisme i el seu objectiu és facilitar als emprenedors i pimes turístiques coneixements i assistència tècnica per a la posada en marxa de les seves empreses o llançament al mercat noves línies de negoci turístic.

El secretari autonòmic de l’Agència Valenciana del Turisme, Francesc Colomer, ha assenyalat que a través del programa Accetur “es millora la interacció amb emprenedors i pimes, treballant amb els agents econòmics a través de serveis personalitzats”.

Així mateix, Colomer ha ressaltat que “és fonamental dinamitzar el teixit empresarial des de la base al llarg de tot el territori de la Comunitat Valenciana, captant el potencial emprenedor de les persones amb formació en professions turístiques, identificant oportunitats de negoci i millora per a nous projectes empresarials que aportin innovació als productes i amb estructures productives més modernes, rendibles i sostenibles “.

En aquesta línia ha apuntat que “hem d’aprofitar la riquesa i la qualitat de la nostra gastronomia per impulsar el turisme amb iniciatives emprenedores, innovadores i creatives que posin en valor el més genuí de la nostra identitat mediterrània, el bon nivell de la nostra cuina i dels nostres productes agroalimentaris, així com la integració del paisatge en noves experiències gastronòmiques “.

En concret, de les iniciatives turístiques que han participat en els programes, 13 equips d’emprenedors (6 a la província de València i 7 a Alacant) han rebut formació sobre fórmules empresarials per a negocis turístics, coneixements en matèria fiscal, comptable i financera i assistència tècnica i acompanyament en l’elaboració del seu propi pla d’empresa, a través de les cambres de comerç de València i Alacant.

A la província de Castelló, comptant també amb la participació de Cambra Castelló, el programa s’ha centrat en oferir assessorament a 5 empreses emprenedores -cooperatives agroalimentàries en aquest cas-, per a la posada en marxa de noves línies de negoci en turisme.

Cal destacar que 13 dels 18 projectes són propostes de base gastronòmica en un sentit ampli (oleoturisme i enoturisme, experiències gastronòmiques en família, coneixement i gaudi de la mel o les taronges, shopping amb degustacions gastronòmiques, etc.), la resta s’orienten a propostes tecnològiques ia altres tipus de negoci com a turisme de compres, nàutic o ecoturisme.

També cal assenyalar que la majoria dels emprenedors han participat prèviament en els programes de formació turística de la Xarxa de CdT i dos dels projectes procedeixen del programa Invat.Tur Emprèn, impartit per l’Institut Valencià de Tecnologies Turístiques, donant amb aquests tallers continuïtat al seu itinerari d’emprenedoria turístic.

Colomer ha destacat que “el nou programa impulsat per l’Agència Valenciana del Turisme, Accetur, obre una nova fase en la història dels CdTs, perquè ara a més de qualificació, volem donar solucions de continuïtat a formació professional en els sectors vinculats a l’hostaleria i al turisme “, i ha continuat que l’objectiu el” crear un espai de formació d’empreses i d’iniciatives per iniciar un futur professional, obrir una porta d’oportunitats després de la formació rebuda ”

Així mateix, el secretari autonòmic ha assenyalat que a la Generalitat “sabem que en aquest sector hi ha moltes oportunitats de futur”, per això ha subratllat que “si som capaços d’enfocar de la manera que plantegem des de l’Agència Valenciana del Turisme, que és des la governança col·laborativa, aconseguirem, sens dubte, grans resultats de futur “.

El programa Accetur

El programa Accetur: Accelerador Empresarial i de l’Accés d’Emprenedors al Mercat del Turisme es va posar en marxa durant 2016 per impulsar la competitivitat i l’emprenedoria, a través d’una xarxa de acceleradores i serveis a la Xarxa de CdT.

Les línies d’actuació del programa s’adrecen a persones amb inquietuds emprenedores i de millora empresarial i tenen com a objectiu donar-los suport a emprendre en turisme, a crear el seu propi negoci i a desenvolupar empreses més competitives. Els emprenedors i pimes, tindran espais d’informació, assessorament i coworking a la xarxa de CdT.