L’aeroport de Castelló ja dona treball a quasi 90 persones quan hi ha vol

145

Gairebé 90 persones treballen cada dia a l’aeroport de Castelló … quan hi ha vol. Fonts oficials de la promotora del recinte, Aerocas, assenyalen que 86 treballadors ofereixen els seus serveis diàriament en la instal·lació aeroportuària provincial, encara que sigui amb un horari reduït. I és que, ara que acaba de suspendre la connexió amb Bristol (Regne Unit) durant la temporada d’hivern, excepte el dimecres l’aeròdrom ubicat a Bell-lloc i Vilanova d’Alcolea alberga cada dia activitat aeronàutica.

D’aquesta manera, entre l’empresa que s’encarrega de la facturació, tractament de l’equipatge, neteja dels avions i embarcament (Lesma), la de seguretat; el personal de la torre de control; el de manteniment; el de la pròpia concessionària de la infraestructura (SNC-Lavalin); els diferents taulells comercials (empresa de lloguer de vehicles, agència de viatges, quiosc); el personal encarregat de subministrar el combustible; els bombers; la Guàrdia Civil i la Policia Nacional (que compta amb sis persones en total); la plantilla d’Aerocas (cinc components); i fins i tot els conductors de l’autobús que enllaça amb les diferents localitats, s’assoleixen aquestes 86 persones.

Tota aquesta activitat es desenvolupa quan hi ha vols. I és que aquesta xifra queda reduïda a menys de la meitat quan no hi ha cap avió a la base, quan es compten unes 35 persones que realitzen el seu treball allà.

D’aquesta manera, a falta d’un hipotètic desenvolupament industrial de la zona -tal com pretén la Generalitat-, el que desembocaria en una xifra de llocs de treball directes i indirectes molt més gran, l’aeroport ja comença a donar fruits pel que fa a treball.

I en breu ampliarà la seva plantilla. L’obertura de dues cafeteries el proper dia 19 (en què ja es treballa i no està comptabilitzat el personal) desembocarà en nous llocs de treball