L’aeroport de Castelló ha rebut hui a una delegació de COCEMFE Castelló

496

L’aeroport de Castelló ha rebut a una delegació de la Federació Provincial de Persones amb Discapacitat Física i Orgànica (Cocemfe-Castelló), que ha avalat l’accessibilitat de les instal·lacions i el servei que s’està prestant per atendre les persones amb mobilitat reduïda.

El director general d’Aerocas, Joan Serafí Bernat, i el director de Edeis a l’aeroport, Alexander Schroll, han mantingut una reunió amb una representació de la Federació Provincial de Persones amb Discapacitat Física i Orgànica, encapçalada pel seu president, Carlos Laguna. En la trobada i posterior visita a les instal·lacions s’ha abordat la situació de l’aeroport en matèria d’accessibilitat. El president de Cocemfe-Castelló, Carlos Laguna, ha manifestat que “en línies generals, l’aeroport està plenament adaptat, no té barreres arquitectòniques i respon de forma adequada a les necessitats de les persones amb problemes de mobilitat”. Llacuna ha destacat l’acord que s’ha assolit perquè la seva entitat presti assessorament a l’aeroport de Castelló “amb l’objectiu de seguir avançant en l’adaptació i millora de l’accessibilitat de la infraestructura”.

Per la seva banda, el director de Edeis, Alexander Schroll, ha traslladat el compromís de l’aeroport per atendre les necessitats d’accessibilitat de tota la ciutadania. Schroll ha recordat l’obligació de tots els aeroports europeus de disposar d’un servei gratuït d’atenció als passatgers amb mobilitat reduïda o amb algun tipus de discapacitat. El de l’aeroport de Castelló ha atès més de 1.200 passatgers en l’últim any i mig.

El director d’Aerocas, Joan Serafí Bernat, ha manifestat que “és una obligació de les administracions garantir la igualtat d’oportunitats, també en l’accés al servei de transport”. “L’aeroport de Castelló és una construcció moderna i d’acord amb la normativa en matèria d’accessibilitat. A més, és molt còmode per als usuaris per tractar-se d’una instal·lació petita que no requereix llargs desplaçaments ni esperes. No obstant això, no ens conformem i volem seguir avançant perquè l’aeroport presti el millor servei possible i sigui encara més accessible “. En aquest sentit, el director d’Aerocas ha assenyalat que la línia a seguir és la que marca el Pla Estratègic de Turisme Accessible de la Comunitat Valenciana, promogut l’Agència Valenciana del Turisme. “L’objectiu d’aquest pla és aconseguir un turisme accessible i inclusiu, centrat en les persones. L’aeroport de Castelló ha de seguir aquest camí perquè es tracta de la porta d’entrada a la destinació turística “, ha destacat.