L’aeroport de Castelló va tornar a batre a l’octubre un record mensual de passatgers

133

El director general d’Aerocas, Joan Serafí Bernat, ha informat que l’aeroport de Castelló ha tornat a batre el seu rècord mensual de passatgers amb els 12.955 registrats a l’octubre, davant dels 12.311 de setembre.

En els deu primers mesos de l’any, la base castellonenca suma 87.978 passatgers, mentre que des de l’obertura al trànsit (desembre de 2014) es comptabilitzen més de 110.000 usuaris. Els vols regulars van registrar a l’octubre una ocupació mitjana superior al 80%, una xifra “molt satisfactòria que confirma el bon rendiment que estan tenint les quatre rutes”, ha destacat Bernat. Amb motiu de l’inici la temporada d’hivern, s’ha interromput temporalment la connexió amb Bristol, que es reprendrà a finals de març. Segueixen operatives les rutes de Londres, Sofia i Bucarest.

El responsable de la Generalitat confia que l’aeroport segueixi la tendència alcista al llarg de l’any que ve. En aquest sentit, ha destacat la tasca conjunta que estan desenvolupant Aerocas, SNC-Lavalin, l’Agència Valenciana de Turisme de la Generalitat i el sector empresarial, a través d’iniciatives com Introducing Castelló, per obrir nous mercats.

D’altra banda, el director d’Aerocas ha ressaltat l’alta valoració que tenen de l’aeroport usuaris. En una enquesta realitzada per la concessionària SNC-Lavalin, el 73% de les persones consultades respon que “sens dubte” tornarien a utilitzar la instal·lació, mentre que el 22% contesta que “probablement”. Els factors més valorats són la seguretat, la neteja i l’existència d’un aparcament gratuït. Per contra, els usuaris enquestats troben a faltar establiments de restauració, una mancança que es va a solucionar amb l’obertura de dues cafeteries aquest mateix mes. En aquest sentit, Joan Serafí Bernat ha posat en valor la tasca exercida per l’empresa gestora de l’aeroport, SNC-Lavalin.