La Vall d’Uixó serà la seu del Congrés Internacional Life Ecocitric

162

La Vall d’Uixó serà la seu del Congrés Internacional Life Ecocitric els dies 16 i 17 de novembre. L’alcaldessa, Tania banys, i el regidor de Promoció Econòmica, Jorge García, han presentat un esdeveniment “que convertirà a la nostra ciutat en el centre d’Europa pel que fa a innovació i coneixement”.

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó lidera un projecte europeu amb socis locals, de la Comunitat Valenciana, Extremadura i Castella-la Manxa i “gràcies al treball ia les bones pràctiques, la Comissió Europea ens ha seleccionat com a seu d’aquest congrés al qual assistiran professionals de gran nivell “, tal com ha destacat García.

En l’esdeveniment participaran la consellera de Medi Ambient i Agricultura, Elena Cebrián, representants de l’Associació Valenciana d’Agricultors, de la Universitat Politècnica, d’universitats gregues i italianes, del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC), d’altres projectes europeus Life, de la Confederació Espanyola d’Organitzacions Empresarials i membres de la Comissió Europea.

Banys ha afirmat que “un congrés d’aquestes característiques mai s’ha celebrat a la nostra ciutat” i que servirà per “demostrar que som capaços d’organitzar un esdeveniment internacional” i per “posicionar-nos com a referència en projectes innovadors i de valor afegit no només a nivell autonòmic i nacional sinó també europeu “.

El projecte Life Ecocitric que lidera l’Ajuntament de la Vall d’Uixó aposta per “el que demana la industrial del futur, la sostenibilitat i la reducció de CO2”, ha indicat l’edil, qui ha explicat que la iniciativa “transforma les restes de poda de cítrics en subproductes de valor afegit, com olis essencials, biomassa per a calderes o pinso animal “.

En aquest sentit, l’alcaldessa ha posat èmfasi que “cal buscar alternatives a la crema, que és molt contaminant ia la nostra ciutat som pioners en investigar en aquesta matèria”, ja que Life Ecocitric analitza i estudia les aplicacions “per treure profit de aquestes restes que ja no serveixen, amb l’objectiu de fer més rendible el sector agrícola “.

Ciutat de la Innovació

L’actual equip de govern “ens hem pres molt seriosament el projecte Life Ecocitric perquè realment creiem que Europa és una de les sortides que tenim per rebre diners i millorar la nostra ciutat a través de la investigació, l’estudi i el coneixement”, ha remarcat la primera regidora.

De fet, l’Ajuntament de la Vall d’Uixó tornarà a optar al desembre als Fons Feder, després de la reunió mantinguda amb el comitè avaluador, “per obtenir finançament i canviar el model ciutat en aquesta línia d’innovació, modernitat, oportunitats i emprenedoria “.

A més, Banys ha assegurat que aquest és un pas “perquè la Vall d’Uixó sigui una ciutat de congressos, perquè tenim infraestructures i perquè reforça la nostra imatge turística”. De fet, dins el programa del Congrés Internacional Life Ecocitric es preveu una visita a les Coves de Sant Josep “per donar-les a conèixer entre els assistents de tot Europa”.