La Vall d’Uixó inicia el Congres Internacional Life Ecocitric

107

La plaça del Mercat es va convertir ahir en un cinema a l’aire lliure com a prèvia al Congrés Internacional Life Ecocitric de la Vall d’Uixó, que tindrà lloc el 16 i 17 de novembre. El públic familiar va ser el protagonista en un esdeveniment que va servir per estrenar els vídeos promocionals del congrés i explicar en què consisteix el projecte Life Ecocitric. A més es van projectar tres curtmetratges de Pixar i es van repartir crispetes i suc de taronja.

Aquesta tarda la pantalla gegant es desplaçarà fins a la plaça del Centre perquè les persones que no van tenir l’oportunitat d’assistir ahir puguin fer-ho, ja que l’objectiu d’aquesta jornada és “donar a conèixer el projecte Life Ecocitric, perquè no volíem que el congrés fos una cosa de portes cap a dins que només es dirigeix ​​als professionals del sector, sinó explicar quins avantatges té per al municipi i implicar-los “, ha assenyalat el regidor de Promoció Econòmica, Jordi García.

LifeEcocitric1

En aquest sentit els escolars de la Vall d’Uixó han participat en una campanya de promoció en la que han realitzat dibuixos que també es van exposar ahir a la plaça del Mercat i aquesta tarda a la plaça del Centre. A més l’edil ha recordat que els cursos de fitosanitaris que ha ofert l’Ajuntament “han estat gratuïts gràcies al finançament europeu d’aquest projecte que converteix les restes de poda de cítrics en productes de valor afegit, com olis essencials, penso o biomassa per a calderes “.

El projecte de demostració ambiental Life Ecocitric posarà fi a tres anys de treball amb aquest congrés internacional els dies 16 i 17 de novembre. L’esdeveniment, en el qual s’exposaran els resultats del projecte, comptarà amb assistents provinents de diferents parts d’Espanya i d’Europa interessats a participar en el debat sobre millors pràctiques agrícoles, la gestió de residus en els camps de cultiu i l’economia circular.

L’esdeveniment començarà el dimecres 16 de novembre a les 16.00 hores. L’alcaldessa, Tania banys, serà l’encarregada de presentar-lo i donar la benvinguda als assistents. La consellera de Medi Ambient i Agricultura de la Generalitat Valenciana, Elena Cebrián donarà una perspectiva de l’impacte del programa Life a la Comunitat Valenciana. Juntament amb Cebrián també participaran per part del Consell Manuel Lizondo, coordinador d’oficines comarcals, i Mª castora Canós, directora de l’Oficina Comarcal de la Plana Baixa.

Rosa Mosquera, presidenta de la Federació Agroforestal Europea, presentarà als assistents una perspectiva europea de la innovació en el sector agroforestal. Durant la primera jornada es comptarà també amb la presència de representants de la Comissió Europea i de la Confederació Espanyola d’Organitzacions Empresarials (CEOE).
La segona jornada, que començarà el dijous 17 a les 9.00 hores, tindrà com a plat fort el networking amb altres projectes de temàtica similar a Ecocitric que acudiran des de diferents parts d’Espanya i d’Europa, amb la presència dels projectes Life Citrus, Life GISwaste, Life Irriman, Life Climatree, Orange Fiber i Sudoe Winetech.

Finalitzat el networking s’organitzaran dues taules rodones per debatre sobre l’impacte del projecte Life Ecocitric en l’agricultura, així com per presentar els productes obtinguts gràcies al projecte i la seva aplicabilitat en el mercat. Per a això es comptarà amb la presència de professionals de la indústria de l’agricultura i ramaderia, de cooperatives i comunitat de regants i de l’àrea de medi ambient tant a nivell institucional com d’empreses privades.