La Vall d’Uixó ha aconseguit més de 800.000 euros en ajudes per a la creació d’ocupació en els últims quatre mesos

539

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó ha aconseguit més de 800.000 euros en subvencions d’altres administracions públiques en els últims quatre mesos destinats a la creació d’ocupació ia la millora de l’ocupabilitat dels vallers i valleres. El regidor d’Ocupació, Jorge García, ha destacat que la suma és de més d’un milió d’euros “si també comptem l’aportació municipal per al pla d’ocupació local o aquests programes”.

En aquest sentit, García ha explicat que la Vall d’Uixó “està dins de les tres millors baremacions que es fan des del SERVEF, per davant d’altres municipis més grans de la província, perquè treballem dia a dia per obtenir tots els diners possibles d’altres institucions públiques, governi qui governi, especialment les destinades a polítiques actives d’ocupació, perquè l’atur és el principal problema que ens afecta “.

Com ja es va anunciar fa unes setmanes, la Generalitat Valenciana ha concedit gairebé 400.000 euros per al taller d’ocupació del pla T’avalem, gràcies al qual es donarà feina i formació a 20 joves menors de 30 anys en les modalitats de jardineria i obra. Aquest projecte “ens ajudarà a instaurar un nou model econòmic, amb la creació d’un viver d’empreses a la segona planta del mercat i l’adequació de l’entorn de la Fàbrica de la Llum i l’aqüeducte per potenciar el turisme”, ha assenyalat.

A aquesta iniciativa se suma el taller d’ocupació Fàbrica de la Llum, els alumnes ja estan realitzant la fase pràctica a la zona de l’aqüeducte i que ha suposat una inversió de 185.000 euros. Els tallers de formació i inserció laboral en terrisseria artesanal i neteja d’immobles de gairebé 80.000 euros i el Salari Jove de 15.000 euros.

Així mateix, la Vall d’Uixó ha estat la ciutat de tota la província que més diners ha rebut per al Emcold (orientadors laborals), amb 82.000 euros de subvenció. I a través de l’Emcorp s’ha contractat un auxiliar administratiu (7.500 euros) i del Emcord a un conserge i un auxiliar administratiu (15.000 euros).

El regidor ha remarcat que “l’esforç que estem realitzant està donant els seus fruits” i ha recordat que durant aquesta legislatura el nombre de desocupats a la Vall d’Uixó s’ha reduït en 1.000 persones. Per això ha afegit que “aquesta és la línia que seguirem, per ajudar la gent que més ho necessita en aquests moments”.