La Vall d’Uixó atura els actes vandàlics en els voltants de la parròquia de l’Assumpció

128

L’alcaldessa de la Vall d’Uixó, Tania Baños, i el regidor de Policia, Javier Ferreres, s’han reunit amb el rector de l’Assumpció, Marc Estela, i el president de l’Associació Jacint Agustí, Paco Nebot, per consensuar les mesures dirigides a tallar els actes vandàlics que han afectat recentment a la façana de l’església de l’Assumpció, on han atacat amb una maça els pilars frontals provocant despreniments de la pedra.

Tal com ja va anunciar Ferreres s’ha intensificat i reforçat la vigilància policial a la zona, ja que a la mateixa plaça s’ha destrossat dues vegades el gronxador adaptat. A més s’està realitzant un informe jurídic sobre la col·locació de càmeres, ja que la llei és molt estricta “i no permet instal·lar-les de manera indiscriminada ni enfocant a la via pública”, per al que es necessiten permisos especials de la Subdelegació del Govern.

Un cop els tècnics municipals elaborin aquest informe “prendrem les mesures necessàries per garantir la conservació del patrimoni històric i cultural de la nostra ciutat”, ha afirmat l’edil, qui ha qualificat aquestes accions vandàliques d ‘ “intolerables” i “incomprensibles”.

Davant la gravetat d’aquests fets, l’alcaldessa també ha mostrat la predisposició de l’actual equip de govern “de col·laborar en tot el possible amb la parròquia i amb l’associació que s’encarrega de tenir cura del seu patrimoni per buscar una solució efectiva i preservar un bé històric “com és l’església i el Campanar de l’Assumpció.

Cal recordar que l’Ajuntament de la Vall d’Uixó gasta més de 60.000 euros a l’any en arreglar o substituir gronxadors, bancs o papereres, entre d’altres, només en material, perquè també cal sumar les hores que realitza la brigada municipal per dur a terme aquests arranjaments a la via pública i que afecten mobiliari que “paguem tots els vallers i valleres amb els nostres impostos, quan podrien dedicar-se a coses més prioritàries”.