La Vall d’Uixó aposta per el valor humà

159

El ple ordinari de l’Ajuntament de la Vall d’Uixó aprovarà aquesta tarda establir una reserva mínima del 0,50% del total de contractes que realitza a centres especials d’ocupació i empreses d’inserció social, amb l’objectiu de “posar un rostre més humà i social a l’economia i reconèixer el paper integrador d’aquests projectes “, tal com ha assegurat el regidor de Serveis Socials i primer tinent d’alcalde, Antoni Llorente.

En aquest sentit, ha explicat que l’Ajuntament “contracta serveis a empreses externes i depenent del tipus d’adjudicació la llei marca uns procediments o altres, encara que en moltes ocasions el que primera és l’oferta econòmica més avantatjosa”. La nova llei de contractació de serveis públics reconeix “el poder de compra, de gestió i de moure els diners que tenim les administracions públiques i per això estableix una reserva per a aquest tipus d’empreses d’integració”.

Encara Llorente ha afirmat que “no només ho fem per complir la llei, sinó perquè realment hi ha una voluntat política d’humanitzar l’economia local”. De fet l’Ajuntament de la Vall d’Uixó ha estat el primer de la Comunitat Valenciana en fer ús d’aquesta possibilitat de reserva amb la recent contractació del servei de recollida de roba que realitza l’empresa d’inserció social Reciplana.

Després de l’aprovació en sessió plenària s’implementarà aquesta reserva mínima del 0,50%, per al que es farà un estudi de tots els contractes municipals que podrien ser assumits per centres especials d’ocupació o empreses d’inserció “perquè porten a terme un treball molt important, més en aquests moments d’emergència social “.

Cal destacar que aquest tipus d’empreses tenen entre els seus objectius inserir laboralment persones amb dificultats per accedir a un lloc de treball. D’aquesta manera, amb l’adjudicació de serveis a elles “es contribueix a construir un món més solidari i just, col·laborant amb la integració de persones amb discapacitat o en situació d’exclusió social”.