La Universitat Jaume I de Castelló promou el programa Akademia You Project

173
La Universitat Jaume I de Castelló promou el programa Akademia You Project, una iniciativa destinada a impulsar l’actitud innovadora i despertar l’esperit emprenedor entre l’estudiantat de les universitats espanyoles.

Després d’un intens període de recepció de candidatures que es va iniciar el passat mes de setembre, 23 alumnes de l’UJI han estat seleccionats per participar en aquest programa de formació centrat en innovació i emprenedoria. La primera sessió sobre «Metodologia i el món que ve» va tenir lloc el dilluns 14 de novembre a les instal·lacions del Parc Científic, Tecnològic i Empresarial de la Universitat Jaume I, Espaitec.

Lara García, responsable del Programa Akademia, va centrar la seva intervenció en explicar la metodologia del programa, donant a conèixer les eines dissenyades perquè els alumnes de l’UJI estiguin en contacte amb alumnes d’altres universitats i agents de la innovació d’abast nacional. Per la seva banda, Sergio Martínez va oferir una visió general de tendències i innovacions que ja són tota una realitat.

Durant el curs Akademia You Project els alumnes seran guiats pel claustre de professors de Akademia, format pels millors professionals d’innovació del país i experts de prestigi internacional que formen part del Future Trends Fòrum, el primer think tank de Ciència i Tecnologia d’Espanya i un dels primers a nivell mundial. A més de les sessions en línia, el curs ofereix 8 sessions presencials des de novembre de 2016 a maig de 2017.

Entre els alumnes de l’UJI seleccionats per al programa es troben estudiants de grau, de màster i personal d’investigació amb perfils molt diversos provinents de les quatre facultats de la Universitat. Aquests són algunes de les titulacions: Enginyeria Industrial; Administració i Direcció d’Empreses; Economia; Turisme; Finances i Comptabilitat; Enginyeria Mecànica; Enginyeria Informàtica i Matemàtica Computacional; Disseny i Fabricació; Psicologia; Màrqueting i Investigació de Mercats; Enginyeria en Tecnologies Industrials i Periodisme. En el procés de selecció s’han tingut en compte criteris relacionats amb el coneixement d’idiomes, iniciatives empreses a nivell personal i professional, capacitat per innovar i motivació per participar en un curs d’aquestes característiques.