La UJI ha reunit les emrpeses i entitats participants a la fira Destaca 2016

181

La Universitat Jaume I ha reunit les empreses i entitats participants en la Fira Destaca 2016, que tindrà lloc els pròxims dies 23, 24 i 25 de novembre al Centre de Congressos, Fires i Trobades de Vila-real per a donar a conéixer el programa del certamen i agrair la seua col·laboració. El rector de la Universitat Jaume I, Vicent Climent, l’alcalde Vila-real, José Benlloch i el director de la Càtedra d’Innovació Ceràmica Ciutat de Vila-real, Juan B. Carda, han oficiat la recepció.

Com a president del comitè organitzador, Carda ha destacat un programa de conferències que compta amb autèntics referents del món de la ciència i la innovació, entre ells el premi Príncep d’Astúries Avel·lí Corma, que serà l’encarregat de clausurar la Fira Destaca 2016; María Vallet, Premi Nacional de Recerca i el premi Jaume I de Recerca d’aquest mateix any, Hermenegildo García. Més de 20 ponents de l’àmbit nacional i internacional participaran en les jornades, que comptaran amb mig centenar d’estands, zona de demostracions, networking i activitats culturals paral·leles.

“Volem agrair l’acollida i el suport a aquesta fira que és de tots i que està oberta a tota la societat. La ciència i la transferència tecnològica són necessàries per a mantenir una societat de benestar. Un compromís i un esforç de les entitats públiques, però també de les empreses privades”, ha afirmat Carda, qui afegeix que “a pesar que queda una setmana, les inscripcions de professionals van a molt bon ritme i esperem superar les xifres de l’edició del 2014”.

“Fira Destaca té impacte a nivell nacional i internacional. Estic molt satisfet que amb la celebració del quart de segle de la Universitat Jaume I, la comunitat universitària puga participar en aquest tipus d’esdeveniments que fomenten una societat basada en el coneixement”, ha assenyalat el rector de l’UJI. Climent ha destacat que “aquesta segona edició de la Fira Destaca ha crescut i cal ressaltar l’augment de la zona expositiva, la nova sala pera presentacions de grups de recerca de l’UJI que presenten els seus projectes preparats per a la transferència a la indústria, així com la presentació de productes o serveis innovadors per part de les empreses”.

Per la seua banda, l’alcalde de Vila-real ha explicat que “és una fira útil, que obri oportunitats i que creix. Independentment de la situació econòmica, sempre hem decidit apostar per la fira”. “Açò és el que hem fet des del primer moment, per tant, crec que hui és un dia per a estar d’enhorabona i per a pensar que, de nou, tenim una oportunitat damunt de la taula”, assenyala. Benlloch assegura que “la fira va nàixer amb la vocació de quedar-se com un projecte capdavanter de la nostra ciutat i esperem que aquesta edició ens faça créixer molt més. En 2014 va ser un èxit total que esperem superar en aquesta edició i que el certamen es vaja consolidant com un referent nacional i internacional de transferència de coneixement”.

Destaca 2016 consolida el fòrum de transferència tecnològica més important de la Comunitat Valenciana i un dels referents de l’Estat espanyol que impulsa la trobada entre investigadors, tècnics i empresaris; activa el teixit industrial; potencia les relaciones Universitat-Empresa i promou la transferència tecnològica i la innovació en els principals sectors socioeconòmics de la província de Castelló. L’envergadura aconseguida en aquesta segona edició ha portat fins i tot a ampliar en un 50% l’espai expositiu i traslladar la zona de divulgació a una envelat en la zona exterior del Centre de Congressos.

La fira professional reunirà més de 100 entitats, entre empreses, universitats, centres de recerca i professionals, que podran exposar les innovacions en els seus productes i serveis, establir accions de networking i obtenir informació sobre finançament, entre altres activitats. La fira Destaca compta per primera vegada amb un país convidat i no és un altre que Colòmbia, trobant així una perfecta interacció entre les “Jornades de recerca per al postconflicte a Colòmbia” que se celebraran els dies 21 i 22 de la setmana que ve al Centre de Postgrau i Consell Social de la universitat. Un esdeveniment que unirà esforços entre diferents organismes públics I empresarials que donen suport al desenvolupament social i econòmic, regional i internacional, i que impulsen la recerca, la innovació, la transferència i l’emprenedoria d’una manera sostenible.