La UJI ha acollit el campionat autonómic de llançaments d’hivern

478
S’ha celebrat a les pistes castellonencs de l’UJI el Campionat Autonòmic de llançaments d’hivern. Els atletes del platges han tingut una gran actuació, i han aconseguit pujar al podi en 22 ocasions.

En categoria femenina, va destacar la júnior de primer any, Oksana Ferentsyk en el llançament de javelina, manant el dard fins 44,39, col·locant-se en la primera posició del rànquing nacional de la categoria. En aquesta mateixa prova, es va penjar la medalla de plata Marta Mancebo amb 40,48. També van copar els esglaons més alts del podi, en la javelina juvenil Andrea Benedito que va millorar la seva marca amb 38,85, tercera millor marca espanyola de la temporada i Zaida Beltrtán que també millorava la seva marca amb 35,02 i es col·loca 9a en el rànquing d’Espanya.

En la prova de llançament de disc, sensacional actuació de Paula Ferrándiz, manant el disc d’1 kg. fins 49,31, millorant la seva marca personal, col·locant-se la primera del rànquing espanyol absolut i júnior de la prova ia més portant-se el premi d’haver aconseguit la mínima de participació per al Campionat d’Europa Júnior que tindrà lloc aquest estiu a Eskilstuna (Suècia) .

En la resta de proves femenines van pujar al podi Karolayne Moreira en martell juvenil amb 42,, 22 aconseguint l’or, Osarumen Odeh en el martell absolut amb 52,35, també or i Ana Polo bronze amb 43,39, en el pes juvenil, or per Luisa Muñoz amb 9,91 i or, plata i bronze en el pes cadet per Andrea Martínez, Mara Arifov i Neus Aparici.

En categoria masculina, el martell va ser la prova més destacada. El títol absolut va ser per a Juan Vicente que va enviar l’artefacte fins 62,63 i el bronze per a Augusto Solsona amb 49,85. En la categoria juvenil, Aimar Palma, que la temporada passada es va proclamar Campió d’Espanya Cadet, estrena categoria manant el martell de 5 kg. fins 66,21, aconseguint la 2a millor marca espanyola de la temporada i apropant-se molt als 67,50 que li demanen de mínima per participar en el Campionat del Món juvenil, que tindrà lloc a Cali (Colòmbia) del 15 al 19 de juliol . Sens dubte un gran començament per Aimar que segur que arribarà a realitzar aquesta mínima. Molt també la plata en aquesta categoria d’Antonio Garrido amb 55,46 que el porten a la 4a posició del rànquing nacional i sent 3r Pau Mancebo amb 53,80 ..

La resta de medalles en la categoria masculina van ser en javelina juvenil per a Antonio Montalva amb 49,90. En el disc juvenil, Mihael Ciocan va aconseguir l’or amb 44,18. En el llançament de pes, en la categoria juvenil l’or va ser per a Antonio Montava amb 14,08, mentre que en la categoria cadet, primer lloc per a Pau Arnau amb 11,06 i plata per Isaac Meriouch amb 10,35