La UJI fomenta en un curs d’estiu la creativitat mitjançant la pedagogía i la filosofía

491

El curs d’estiu ‘El foment de la creativitat des de la pedagogia i la filosofia per la pau amb nens i nenes’, es realitzarà els dies 10, 11, 12, 13 i 14 de juliol de 2017 al Centre de Postgrau i la coordinació acadèmica recau en les professores Sonia París Albert del Departament de Filosofia i Sociologia i Sofia Herrero Rico del Departament d’Educació.

El curs està orientat a professionals que treballen en l’àmbit de la infància de les àrees de pedagogia, educació, filosofia, psicologia o dret, estudiantat de grau i postgrau, professionals de l’àmbit de la cooperació internacional, personal i voluntariat d’ONG, i públic en general. Tindrà una durada de més de 40 hores i es reconeixeran 2 crèdits per l’UJI.

La conferència inaugural serà a càrrec de Federico Mayor Zaragoza de la Fundació Cultura i Pau i doctor honoris causa per la Universitat Jaume I i porta per títol ‘De la força a la paraula, transició històrica de la nova era’.

El curs mostra a la societat la necessitat de pedagogies que promouen la creativitat des d’edats primerenques.

Assumint aquesta necessitat, el curs proposa la importància de ser persones creatives a través d’un diàleg entre l’educació, la filosofia per a la pau i l’escola de filosofia amb nenes i nens. Des d’una postura interdisciplinària i intercultural, abordarà qüestions teoricopràctiques i reconeixerà el paper de la creativitat en la capacitació d’una ciutadania activa i transformadora, així com en la construcció de la pau i en la transformació pacifica dels conflictes.