La UJI convoca la sexta edició del premi de poesia Manel Garcia Grau

453
L’UJI ha convocat, amb la col·laboració de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana i l’empresa Perifèric TV, la sisena edició del Premi de Poesia Manel Garcia Grau. El guardó té una dotació econòmica de 3.000 euros, que el situa entre els més atractius del País Valencià, i el llibre guanyador serà publicat per Perifèric Edicions, dins la col·lecció Poesia.

La temàtica del treball és lliure i ha de presentar escrit en llengua catalana. L’original haurà de tenir l’extensió normal d’un llibre de poesia. El termini d’admissió d’originals finalitza el dia 17 abril 2015 inclusivament. Els textos han de lliurar al Registre General de la Universitat Jaume I de Castelló (edifici del Rectorat i Serveis Centrals del Campus del Riu Sec, a Castelló de la Plana).

El premi Manel Garcia Grau de poesia pretén honorar la memòria de l’escriptor, activista i professor de Filologia de la Universitat Jaume I, qui va morir el 2006 en plena maduresa creativa. Poeta i narrador, Garcia Grau és una de les figures principals de la literatura valenciana de les últimes dècades. Va destacar sobretot com a poeta i la seva obra està present en nombroses antologies. En el seu currículum, a més, figuren premis com octubre, l’Englantina d’Or dels Jocs Florals de Barcelona o Ciutat de València, tots ells de poesia.