La UJI acull la octava edició de la trobada Geomundus

170

La 8a edició del simposi internacional Geomundus 2016, que enguany porta per lema La ciència de la informació geogràfica, s’ha iniciat aquest matí a l’edifici Espaitec II de la Universitat Jaume I, un congrés organitzat per l’estudiantat de segon curs del Màster Erasmus Mundus en Tecnologies Tecnoespaciales, que cursa aquests estudis a Alemanya, Portugal i Espanya, juntament amb l’Institut de Noves Tecnologies de la Imatge (INIT).

L’esdeveniment, al qual s’han inscrit més de 50 persones, compta amb la participació de ponents procedents de més de vuit països diferents que abordaran aspectes emergents com big data, geoapps o realitat augmentada i la seva aplicació en camps com l’agricultura, l’ecologia o el canvi climàtic. El catedràtic de la Universitat de Califòrnia Alan Murray ha estat l’encarregat d’oferir la conferència inaugural amb el títol ‘Why you should care about advanced spatial analytics’. Així mateix, s’han realitzat al llarg del matí presentacions de diferents publicacions, entre elles Me, my place and my people de l’estudiant de l’UJI Albert Sánchez.

Aquesta tarda el professor Richard Sliuzas, de la Universitat de Twente, oferirà la ponència «Slum mapping: maps es infrastructures or infrastructuring mapping? ‘. A més, es realitzarà el taller pràctic ‘Geovisual analytics: Problems, datasets, and tools »de la mà del professor Anthony C. Robinson, de la Universitat de Pennsilvània.

La jornada de dissabte 5 de novembre comptarà amb una ponència del professor Robinson, el taller pràctic ‘Building geo-idees and exploring data to create a smart cities-apps’, impartit per Fernando Benítez, i la presentació de sis publicacions més, quatre de elles de representants de la Universitat Jaume i, concretament de Diego Ocellet, Khoi Manh Ngo, Fernando Benítez i Manuel Portela.