La Taula de la Ceràmica reivindica solucions energètiques per a garantir la seua competitivitat

1133

Puig insta al Govern a aplicar una política energètica que garantisca les inversions i la competitivitat del sector ceràmic

La Taula de la Ceràmica, convocada aquest matí en la Casa dels Caragols, de Castelló, ha reivindicat mesures energètiques que afavorisquen la competitivitat internacional del sector. els empresaris ceràmics han posat sobre la taula els greus problemes que travessen davant una falta de sensibilitat que encareix els seus costos. El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha compartit aquesta preocupació i ha anunciat que demanarà reunions immediates amb el Govern Central, per a aplicar una política energètica que garantisca les inversions i la competitivitat del sector ceràmic.

LC/EM/ Actualitat Diària

La Taula de la Ceràmica s’ha reunit per fi aquest matí en la Casa *dels *Caragols, de Castelló, seu del Govern Valencià en la província. En aquesta reunió han participat els representants del sector: Ascer, de l’Associació Nacional de Fabricants de Fregides, Esmalts i Colors Ceràmics (Anfecc) i de l’Associació Espanyola de Fabricants de Maquinària i Béns d’Equip per a la Ceràmica (Asebec), i els representants del Govern Valencià, liderats pel president del Consell, *Ximo Puig, el conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent

Els empresaris no s’han caminat per les branques, i el president del Consell tampoc. D’aquesta manera, quan han comparegut davant els mitjans de comunicació, ambdues parts han mostrat la seua preocupació pel problema energètic per a les seues empreses, i amb la transició ecològica necessària per a trobar una solució “a curt termini” que permeta atendre les necessitats del sector.

I és que, com comentava el president de Ascer, no es pot competir en igualtat d’oportunitats quan els costos de producció i subministrament energètic són molt majors que els de altres mercats. Per aquesta raó, han demanat al president Puig que acabe amb la incertesa entorn de la cogeneració.

Així les coses, el president de la Generalitat ha indicat que “la qüestió energètica és fonamental” perquè suposa un 30% dels costos d’indústria ceràmica, per la qual cosa constitueix un “factor essencial” per a la competitivitat de les empreses que es definisca una política energètica coherent amb la rellevància econòmica d’aquest sector. Puig ha assegurat en aquest context que, amb el nou Govern d’Espanya, s’està davant una oportunitat perquè existisca un canvi d’orientació en aquest àmbit.

“No pot haver-hi una política energètica aïllada de la política industrial”, com ha ocorregut fins ara, perquè aqueixa situació té “greus conseqüències en la industrialització”, ha defensat el *president.

Per açò, s’ha mostrat partidari de traslladar a l’Executiu central, conjuntament amb els representants de les associacions, la importància de “un plantejament comú sobre la vigència de la cogeneració” i, d’altra banda, també ha sol·licitat que s’atenga també a les necessitats del sector.

El president ha destacat que existeix “un gran problema de falta d’energia per a desenvolupar nous projectes”, alguna cosa que ha qualificat de “molt lamentable tenint en compte que existeix capital i capacitat d’inversió”.

“Un sector que aporta tant a l’economia i a la balança de pagaments ha de ser tingut en compte” a l’hora de definir la política energètica, ha indicat Puig, qui ha demanat també un “major compromís de les companyies energètiques amb el desenvolupament industrial del país”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací