La socialista Amparo Marco participarà aquest cap de setmana en la conferència municipal que el PSOE celebrarà en Madrid

472

La candidata a l’alcaldia, Amparo Marco, defensa aquest cap de setmana a la Conferència Municipal que el PSOE celebra al Recinte Firal de Madrid, les seves propostes en matèria de creixement sostenible.

Un debat sobre “Municipis sostenibles en el desenvolupament dels nostres pobles i ciutats”, coordinat per Mari Luz Rodríguez, secretària d’Ocupació de l’Executiva Federal. Així ho ha anunciat la pròpia Marc en una roda de premsa que ha donat al costat dels també candidats de la llista municipal Rafa Simó i Mari Carmen Ribera.


A Madrid, s’abordaran propostes emergents relacionades amb la Cohesió i la Sostenibilitat que han de marcar una empremta de compromís polític i ideològic en el programa electoral dels socialistes en qüestions com l’ocupació i desenvolupament local; emprenedors, energies renovables, urbanisme, habitatge, mobilitat i biodiversitat, entre d’altres. Marc participarà al costat dels candidats d’Alcalá, Saragossa i dels alcaldes de Sòria i de Logronyo. A més, la candidata també participarà en una altra taula sobre la importància de la comunicació directa amb el ciutadà, on podrà exposar les propostes en matèria de transparència i la necessitat d’obrir l’ajuntament a la ciutadania.
Sobre creixement, ha recordat les propostes socialistes, que aposten pel suport incondicional a la Universitat Jaume I, i al Turisme com a eixos sobre els quals ha de descansar, en gran part, el creixement econòmic de la ciutat. Per a la també portaveu socialista a l’ajuntament, “és molt important que el PSOE a nivell federal hagi volgut escoltar les propostes que els socialistes de Castelló podem aportar, que són garantia de creixement sostenible per a la ciutat”.


Marco ha recordat que Castelló “ha patit durant molts anys la marginació que suposa no haver estat atesa com correspon. Ha patit un doble centralisme, des de Madrid i des de València “i ha posat d’exemple, precisament, dos exemples que avui recull tota la premsa: L’accelerador de l’hospital provincial, que no és una realitat,” perquè el PP ha preferit regalar 2, 7 milions d’euros a Calatrava per una maqueta d’una obra que no es farà “. De fet, per a Marco, amb aquests diners s’hauria pogut adquirir un accelerador per a l’hospital provincial, i “avui estaríem evitant que pacients oncològics hagin de tornar a casa sense haver rebut el corresponent tractament”.
La candidata també ha posat l’exemple del escalèxtric, tancat al trànsit des del 12 de març, pels danys ocasionats per un vehicle pesat, però que encara no s’ha solucionat perquè al PP “són incapaços de saber de qui és la competència” . Marc ha recordat que va preguntar per aquesta qüestió en el ple de la diputació, però va obtenir el silenci del president, Javier Moliner, per resposta.


Per tot això, es mostra convençuda que els ciutadans apostaran el proper 24 de maig pel canvi que necessita Castelló, per situar al capdavant de les institucions a “polítics honestos, honrats que de veritat defensin l’interès general”. De fet, Marc que defensarà a Castelló a la Conferència Municipal del PSOE a Madrid de la mateixa manera que ho defensarà davant totes les institucions i àmbits que sigui necessari.