La secció de Kayak Polo del Club Regates Borriana es asenta com a referent provincial en esports aquatics

457
El regidor d’Esports de l’Ajuntament de Borriana, Vicent Granel, i el president del Club de Regates Borriana de la disciplina de Caiac Polo, Guillem Mateu, han estat els encarregats d’oferir tots els detalls sobre un club que es presenta a la ciutat com ” una més que atractiva oferta per als veïns i veïnes tant de Borriana com de les poblacions properes que vulguin sumar-se a la pràctica d’un esport tan espectacular com el Caiac Polo “, tal com ha explicat inicialment al detall.

La presentació oficial dels diferents equips de caiac polo englobats Club de Regates Borriana ha tingut lloc a les instal·lacions de la Marina Burriananova, que en els dos últims anys s’han convertit en el lloc idoni per a la celebració de tot tipus de competicions d’esports aquàtics , especialment de caiac polo, que fins i tot ha arribat a Borriana en forma de campionat europeu de clubs.

Tal com ha detallat el president del Club de Regates Borriana, Guillermo Mateu, “el club comptarà amb l’estructura d’equips més completa que creiem haver pogut realitzar, ja que a més dels equips Sub-18 i Sub-23, continuarem endavant amb l’equip Sènior de segona divisió. A més, la nostra intenció és recuperar a partir de la propera temporada l’equip femení, que a causa de diferents canvis d’ubicació de les nostres jugadores ha hagut de realitzar una petita aturada que, però, no impedirà que, per exemple jugadores com Marta Fernández segueixin practicant l’esport amb la Selecció Espanyola, amb la qual ja va participar en el mundial de Siracussa, i que ara espera que la torni a citar per als World Games que es disputaran a Polònia “.

Mateu ha explicat que “a causa de la concentració del calendari aquest any hem disputat les proves celebrades a Ciudad Real, Ferrol i Borriana a falta d’desplaçar-nos a Cadis per a l’última cita, a més de la participació de tots els nostres equips en el nacional que tindrà lloc a Madrid durant el mes de setembre. Alguns dels i les components més joves del Club de Regates Borriana han volgut explicar també perquè és tan especial aquest esport, ja que com comentava un d’ells “en tan sols cinc anys hem convertit els equips en una família dins i fora de l’aigua, i puc dir que he trobat grans amics i amigues aquí “.

Una cosa que podran fer aquest mateix estiu tots i totes les interessades en els cursos d’iniciació que el mateix club celebrarà durant els mesos de juliol i agost. Una altra de les components de l’equip comentava que “és un esport molt entretingut diferent als habituals i que ens fa divertir-nos tant dins l’aigua com amb tots els exercicis que realitzem fora d’ella”. I el més jove dels presents recordava que li “agrada més que l’futbol o qualsevol altre esport i m’agradaria agrair a tots els meus companys tot el que m’han ensenyat en tan poc temps perquè m’apassioni tant aquest esport”, una explicació que s’ha tancat amb un “Aupa Athletic!” al qual han respost tots els presents i que deixa ben clar el creixement i la passió pel caiac polo dels i les components del club borrianense.