La rehabilitació de l’emblematic Maset Blau de Castelló s’ha adjudicat a Becsa per 362.000 euros

1169

El Maset Blau de l’avinguda Alcora és un emblemàtic edifici de Castelló, ara propietat de l’Ajuntament, que va ser al seu dia habitatge unifamiliar i que al llarg dels anys ha estat objecte d’actes vandàlics, d’ocupacions i d’un deteriorament progressiu que 110 anys després de la seva construcció fa necessària una rehabilitació arquitectònica integral que ja està en marxa.

El consistori ha adjudicat els treballs a Becsa SAU, amb un termini d’execució de 10 mesos i per un import de 362.000 euros, amb càrrec al romanent del 2015, a través de les inversions financerament sostenibles de l’any passat.

El Maset Blau, amb 313 metres quadrats construïts, és un exemple d’arquitectura modernista i està protegit pel seu interès històric-artístic. El seu estat de conservació és «molt deficient», segons el projecte bàsic i d’execució de la seva rehabilitació, elaborat per l’arquitecte municipal Blas Jovells. Sobre la base del mateix informe, «es planteja la intervenció en l’edifici, amb valors arquitectònics a conservar, per destinar-lo a un nou ús compatible amb l’educatiu-cultural, encara sense determinar, entenent que això redundarà en el manteniment viu» del singular immoble del districte oest. Precisament sobre el futur ús, fonts municipals, van explicar que encara s’estan estudiant diverses opcions.