La regidoria d’esports de Vila-real anuncia que les pistes de pàdel municipals tornaràn a estar obertes a partir de la propera setmana

418
Silvia Gomez (La regidora d’esports de Vila-real) ha anunciat que les pistes de pàdel municipals tornaran a estar obertes a partir de la setmana que ve a veïns de Vila-real. 

La responsable de l’àrea ha indicat que les pistes seran exclusivament per al seu lloguer a uns preus econòmics i ha avançat que està a punt de tancar un conveni amb iniciatives privades per poder oferir classes d’aquest esport a la ciutadania “també a un cost mínim”. 

“Per fi hem solucionat els continus problemes que ens va deixar el PP en aquesta instal·lació” ha afirmat Gómez qui ha recordat que, l’anterior govern del PP, va inaugurar l’octubre de 2010 “unes pistes de pàdel que van arribar a costar més de 80.000 euros” . “Ja en el seu dia, estant a l’oposició i, després de comparar diversos pressupostos, comprovem que la instal·lació més cara podia arribar a valer 50.000 euros” detalla la regidora “doncs bé, el PP no només va invertir més de 80.000 euros en la construcció d’unes pistes de pàdel, convertint-les en les pistes més cares del territori nacional, sinó que a més, heretem una instal·lació esportiva amb problemes “afegeix. 

Uns problemes que es van concretar principalment en la contínua trencament dels vidres de l’estructura de les pistes. “Al principi pensàvem que les fractures eren provocades per actes vandàlics, però, ens vam adonar que, estant les pistes en funcionament, també es trencaven i això representava un perill” detalla la regidora. “Per aquesta raó, l’octubre de 2014, vam decidir que el millor era tancar aquesta instal·lació esportiva per motius de seguretat” assenyala i, a partir d’aquest moment “no hem deixat de treballar i sospesar les diferents possibilitats per trobar la millor solució” concreta . 

Finalment, una empresa especialitzada “que ens ha garantit la seguretat de la instal·lació” s’ha fet càrrec dels treballs de reparació de la infraestructura. Amb un pressupost de 15.000 euros (més IVA) s’ha reforçat l’estructura de vidre de les pistes per evitar els problemes de trencaments dels vidres i arreglat la gespa, també en mal estat, “per assegurar la pràctica de l’esport en les millors condicions “. Paral·lelament, segons ha anunciat l’edil, l’Ajuntament va iniciar els tràmits legals per exigir a l’empresa responsable de les obres una indemnització de 9.000 euros pels danys i perjudicis ocasionats “ja que segons els informes tècnics municipals les pistes eren defectuoses”. 

Ara, aquesta instal·lació esportiva, s’obrirà de nou al públic de manera que veïns i veïnes podran llogar les seves pistes, 10 euros per pista i hora i 15 per hora i mitja i, els més assidus, “disposaran de preus encara més econòmics”. 

A més la responsable d’Esports ha anunciat que està negociant un acord amb iniciatives privades del sector per oferir classes d’aquesta modalitat esportiva “en la mateixa línia que s’ha seguit amb el conveni signat amb els gimnasos de la localitat. És a dir, oferirem classes per aprendre a jugar a aquest esport des d’instal·lacions privades però a un preu més econòmic del que habitualment es paga per aquest servei en ser l’Ajuntament qui es fa càrrec d’abonar la diferència “, conclou l’edil.